snow.jpg

PERJANTAINA oli ihan mukava kävellä töihin kun mittarissa oli plusasteita melkein viisi. Pientä tihkusadetta oli ilmassa, mutta ei se kummemin kastellut. Illalla kotiin kävellessä yhtä lämmintä ja edelleen satoi, ja melkoisen pimeää kun lumet olivat saaneet kyytiä.

LAUANTAIAAMUNA pilvistä, plussan puolella mutta vaihteeksi ei satanut. Iltapäivällä satoi hetken aikaa lunta, mutta eipä sitä kovin kummoisesti tullut. Ja kun oli taas plussan puolella ja alkoi tihuuttaa vettä niin ei se vähäinen lumi kauaa maassa pysynyt. Aamupäivä töissä oli rauhallinen mutta puolen päivän jälkeen alkoi olla kiireempää. Viimeiset asiakkaat ovetsa pihalle kymmenisen minuuttia sulkemisajan jälkeen, jonka jälkeen pääsin sulkemistoimiin.

TÖISTÄ päästyäni suuntasin keskustaan, siellä kauppaan ja sieltä pysäkille odottamaan bussia. Sattui ajoitus niin sopoivasti ettei tarvinnut kuin kymmenen minuuttia odotella niin pääsin istumaan. Tuntui mukavalta istua kun koko päivän oli jaloillaan ollut ja mennyt vähän joka suuntaan. 

PUOLISO lähetti kuvan mitä oli ruokalistalla: sitä sun tätä. Eipä sitä sen kummoisempia kaivannut, kun en mä olisi jaksanutkaan innostua mistään laittamista vaativasta ruuasta. Puoliso oli vapaan kunniaksi leiponut pullaa, joten kun pääsin perille odotti kahvi ja tuore pulla :)  Illalla katseltiin pari leffaa ja sitten painuttiin pehkuihin.

SUNNUNTAINA kun selailtiin nettiä niin huomattiin Gigantin tarjous pölynimurista. Pieni Volta oli 29 euroa eli ihan uloskantohintaan. Tehtiin varaus netissä ja lähdettiin sitten hetken päästä hakemaan imuria. Poikettiin ensin Prismassa ostamassa sunnuntain ruokatarpeet ennenkuin käytiin noutamassa imuri. Bussilla huristeltiin sieltä puolison luokse kun sen verran kuitenkin painoi se laatikko. Katsottiin illalla taas pari leffaa kun oli nekin vielä näkemättä.

MAANANTAINA puolenpäivän jälkeen lähdettiin kohti keskustaa, puoliso halusi käydä kirpputoreilla. Keskustassa mä hyppäsin toiseen bussiin kun en sen imurilaatikon kanssa viitsinyt lähteä sinne kirpputorien ahtaille käytäville. Kotona kun olin ihan hyvissä ajoin pistin pesukoneen pyörimään, niin ettei tarvinnut jättää sitä iltamyöhään. Ja pitihän sitä imuria testata. On hiljainen ja imutehoa riittää. Vanha imuri ei suurimmallakaan tehoasetuksella päässyt samaan tulokseen. Vanha imuri pitää muuten jossakin vaiheessa kiikutta SER-keräykseen. Puoliso soitti juuri kun olin saanut koeimuroinnin tehtyä. Eipä juuri mitään ollut kirppareilta mukaan tarttunut.

LÄHEMPÄNÄ viittä tuli ikuisuuseepoksen aineiston toimittaja taas pihaan mukaan uusia korjauksia. Tällä kertaa ei ollut kuin reilu kymmenen pikkukorjausta ja yhden sähköpostissa tulleen kuvan lisääminen. Samalla puhuttiin siitä millaisiin kansiin kirja tehtäisiin, ja arvioidusta aikataulusta. Mitä ilmeisemmin päätyvät kartonkikansiin, jolloin parissa viikossa saattaa valmis kirja olla hyppysissä. Illalla tekaisin korjaukset ja laitoin uuden aineiston liikkeelle.

TÄMÄKIN aamu oli harmaa ja sateinen, ja lämmin. Ei tämä harmaus haittaa mua, eikä tuo vesisadekaan kun ei kaatosateeksi muutu. Ja lumet ovat kaikonneet jo lähes kaikkialta, joissakin missä sitä on aurattu kasoihin on vielä piskuisia läjiä jäljellä.

AAMUPÄIVÄLLÄ tuli muutama pienen pieni korjaus vielä, jotka tekaisin samoin tein ja laitoin taas uuden version eteenpäin. Kohta ilmeisesti koittaa se vaihe että päästään kannen kimppuun kunhan päättävät onko se kartonkikansi se mitä haluavat.

ILTAVUOROON lähtiessä sai laittaa ihan peruslenkkarit jalkaan kun kadut olivat lumesta ja jäästä puhtaat. Ja meni siinä muuta puuhastellessa sen verran aikaa että huomasin kellon olevan sen verran paljon että tunti oli aikaa ehtiä töihin. Nyt kun oli kevyemmät jalkineet ja kun ei tarvinnut varoa joka askelta niin sain pidettyä yllä taas kunnon vauhtia, ja niinpä työmatkaan kului vain 45 minuuttia eli ehdin työpaikalle saapuessa hakea vielä kupin kahviakin ennenkuin piti kassan taakse mennä seisomaan.

TYÖKAVERIN sairausloma jatkuu edelleen mutta esimies tulee huomenna myöhempään töihin ja tekee kipeänä olevan kaverin vuoron. Mun ei siis tarvinnut vaihtaa huomista aamuvuoroa iltavuoroksi, ja ilmeisesti saan pitää torstain vapaankin. Ja sitten taas viikonlopuksi töihin. Tänään juttelin esimiehen kanssa ja nyt varmistui että tämä varsinainen työpaikan valonsäde ja ilopilleri ei enää jatka vuodenvaihteen jälkeen. Tosin munkin sopimus on voimassa vain vuoden loppuun ja jatko on vielä auki. Olenhan mä siellä jo yli vuoden ollut vaikka piti vain piipahtaa.

KYLLÄ on myönnettävä että mä tykkään kun ei ole kunta. Sen verran toivon että ehtisi poutaantua ja kuivattaa kadut ennenkuin pakastaa. Ja niin voisi sitten jatkuakin jonnekin maaliskuulle, alle viiden asteen pakkasissa ja mahdollisimman vähän lunta. Ja sitten saisikin kevät jo tulla. ■