office.jpg

VIIME sunnuntaina matkasin puolison luo viikonloppua viettämään ja vein mennessäni evästä ettei tarvinnut enää kauppaan sinne päästyäni lähteä. Sen verran viileää nimittäin oli. Mitään sen kummempaa ei tehty, kun oli taas yön yli reissu. Maanantaiaamuun heräsimme kun lunta tuiskutti, ja sitä jaksoi tuiskuttaa koko päivän ja illan. Oli melkoisen mukavaa kävellä pysäkille kun lumi lensi päin naamaa, ja tuuli pudotteli puiden oksilta vielä lisää niskaan.

TIISTAIAAMUNA olikin reippaasti yli 20 pakkasastetta. Vaikka se ei houkutellutkaan niin pakko oli lähteä kaupassa käymään. Käväisin Lidlillä, joten siinä tuli reippailtua puolisen tuntia talvisessa säässä. Oli kyllä mukava päästä sisälle ja juoda kupillinen kahvia ennenkuin asetuin koneelle jatkamaan skannausta. Siinä välillä halusi väkisin asentua yksi päivitys, ja sen jälkeen koneen käynnistyminen kesti ikuisuuden, samoin kuin ohjelmienkin käynnistyminen. Siinä muutaman uudelleenkäynnistyksen jälkeen selvisi mistä hidastelu johtui. Yksi ohjelma joka käynnistyy aina Windowsin käynnistyessä latautuikin niin hitaasti, että estin sen käynnistymisen ja sen jälkeen kone toimi taas yhtä nopeasti kuin ennenkin. Ja sen ohjelman voin tarvittaessa käynnistää, mutta enpä sitä ole useampaan kuukauteen tarvinnut. Illalla tein vielä makkarakiusauksen kun en tiennyt mihin aikaan keskiviikkona pääsen syömään.

KESKIVIIKKONA oli puolenpäivän aikaan jalkaterapeutille aika, ihan reippasti oli pakkasta kun sinne taivalsin. Samalla reissulla käväisin hakemassa suolaista iltapäivälle niin jaksaisin sitten illan kokouksen. Muutaman sivun ehdin skannata ja tekstin käydä läpi, kun tuli aika ottaa Teams-yhteys illan kokoukseen. Eikä mennytkään ihan nopeasti läpi, kolmisen tuntia ennenkuin nuijittiin kokous päättyneeksi. Oli siis hyvä että oli ruoka valmiina.

TORSTAIAAMUNA ei sentään ihan ollut kahtakymmentä pakkasta kun lähdin taas Lidlillä käymään. Piti mennä aamupäivällä että ehdin ottamaan osani pannupizzoista. Törsäsin ja ostin neljä sellaista. Loppupäivä ja ilta menivätkin taas skannerin ja sen leikekirjan parissa. Hieman venähti yön puolelle mutta sain yhden osion kokonaan valmiiksi. Ei tarvinnut enää telkkaria avata vaan sai painua pehkuihin.

MULLA oli tarkoituksena lauantaiaamuna lähteä puolison luo taas sellaiselle yön yli -viikonlopulle, mutta puolisolta tuli tänä aamuna viesti että hän joutuu lauantaina töihin, joten jos mä tulisin sitten enemmän lähempänä alkuiltaa. Illemmalla soiteltiin ja lupasin viedä pari pannupizzaa mukanani niin ei tarvitse lauantai-illan ruokaa miettiä.

JA tänään jatkui edelleen sen leikekirjan koostaminen. Nyt on toinen osio saatu taitetuksi, ja kasassa on melkein 200 sivua. Loppua aineistoa katselin, ja arvioin että riittääkö lopulle 200 sivua vai tuleeko enemmän. Aloitin nimittäin taiton pienemmistä aineistopumpseista, ja noissa lopuissa onkin sitten enemmän.

ILLALLA siinä taiton lomassa päätin sitten lopultakin tilata uuden television. Kyllä mä jo pari viikkoa varmaan parissa paikkaa sitä katselin, molemmissa oli sama hinta, joten päädyin tilaamaan sieltä mistä ennenkin olen tilannut. Hyvällä säkällä on ensi perjantaina täällä mutta saattaa mennä vähän pidemmällekin. Onhan mulla vielä tuo vanha, joten ei tässä hätää ole. Vanhan myyn pilkkahinnalla tai sitten annan ihan ilmaiseksi pois jos joku huolii. Katsotaan nyt miltä tuntuu kun se hetki koittaa.

HUOMENNA lähden liikenteseen vasta neljän hujakoilla ja mitä ilmeisemmin maanantaina johonkin aikaan palaan kotiin. Tulossa on useampikin kirja työn alle, joten ensi viikolla yritän päästä siinä leikekirjassa mahdollisimman pitkälle ennenkuin se pitää laittaa sivuun tärkeämpien töiden takia.

EILEN ja tänään oltiin jo ihan maltillisissa alle kymmenen pakkasasteen lukemissa, ensi viikolla lauhtuu ennusteen mukaan edelleen, ja torstai - lauantai oltaisiinkin nollan tienoilla, jopa hieman plussalla. SItä odotellessa. ■