shanna.jpg

No ei se sitten lauantaiaamuna nukuttanut kuin kymmeneen asti. Hyvä kun edes sinne. Mitään ihmeellistä en siinä enää viitsinyt ruveta puuhastelemaan, kun iltapäivällä oli lähdettävä. Hieman ennen kolmea otin "salkun" mukaan ja lähdin vaeltamaan kohti kaverin kämppää. Tai ei se mikään kämppä ole, vaimonsa kanssa ostivat omakotitalon jo monta vuotta sitten. Kaveri rakensi alakertaan oman viihdehuoneen, iso valkokangas, videotykki, kotiteatteri, pelikonsolit ja tv.

Meitä oli iltaa istumassa useampi hemmo, pidettiin miesten ilta kun vaimonsa oli tyttöjen illassa. Siirryttiin illan aikana viihdehuoneeseen katsomaan leffoja, syömään pizzaa ja ottamaan hiukan olutta siinä sivussa.

Päätettiin sitten katsoa SNL (Saturday Night Live). Melkoista sontaa se oli. Kulumiseen asti nähtyjä naamoja, vitsejä/sketsejä jotka eivät edes hymyilyttäneet saatikka naurattaneet. Ja sitä mainosten määrää. Eipähän tarvitse enää katsoa moista tekelettä, se on nähty. Hirvittävää ennakkohehkutusta Maikkari piti, mutta valitettavasti vain koko ohjelma lässähti perinpohjaisesti.

Siinä istuessa joku sai idean josko mentäisiin Tallinnaan toukokuussa. Hotelli ei olisi kallis eikä laivamatkatkaan, mutta vielä pitäisi ratkaista aikatauluongelma. Yksi vaihtoehto olisi että oltaisiin Helsingissä hotellissa yötä ja sieltä sitten laivaan seuraavana päivänä. Silloin olisi viisautta mennä Radisson Blu Seasideen, niin olisi lyhyt matka satamaan. Ja metrolla pääsisi tuliaisten kanssa helposti takaisin keskustaan ettei tarvitsisi kanniskella niitä mukanaan.

 

Sunnuntaina kävin Lidlillä ja ostin, kun kerran vielä oli, viipalointi/raastinhärvelin. Ruuaksi ajattelin laittaa curry-kanaa ja lisätä siihen kunnolla sipulia, valkosipulia ja tomaattia. Ja kun kerran sen laitteen ostin niin pitihän sitä kokeilla. Sydänverellä tuli ruoka tehtyä. Eipä mennyt kaukaakaan kun sain kahden sormen pään viillettyä auki mandoliiniterään. Saa olla varovainen sen härvelin kanssa ja katsoa tarkkaan mihin ne terät laittaa odottamaan puhdistusta. Ne onneksi voi varastoida itse laitteen runkoon etteivät ajelehdi missä sattuu valmiina avamaan sormenpäitä.

Tänään oli hiukan hankalaa käyttää näppäimistöä ja hiirtä, kun sormenpäät olivat laastareissa ja vielä todella kosketusarat. Kyllä silti hitaasti tekemällä jotakin saatiin aikaan.

Illan päätteeksi päätin pitää The Shannara Cronicles -maratonin. Olihan niitä jo kuusi jaksoa katsottavaksi, joten menihän siinä tovi. Kirjoja en ole lukenut, joten mitään ennakko-odotuksia ei ollut. Kyllähän tuota jaksoi hyvin seurata. Neljä jaksoa olisi vielä jäljellä ja siinä se ensimmäinen tuotantokausi sitten onkin. Tammikuussahan sarjaa ryhdyttiin vasta esittämään, joten ei ihme että ei kaikkia vielä nähnyt. Voihan sen sitten katsoa uudelleen, jos se joskus sattumalta tulee Suomen televisioon.

Ulkona saa nyt kahlata sohjossa kun pakkaset katosivat ja sataa vettä, lunta ja räntää. Parasta aikaakin tulee vettä. Olisi nyt lämmintä sen verran aikaa että sulaisivat lumet pois. Onhan niitä tälle talvelle jo ollut.

Maikkarilla menee taas katsojien kusetuspeli. Ammatteja etsitään aina aamukahdeksaan asti. Ja tyhmät ihmiset soittelevat silmät soikeina tuonne läpi yön, kun eivät usko että peli ei vaihdu ennenkuin lähetys loppuu. No, jokainen saa tuhlata rahansa sinne minne tahtoo. ■

kusetus.jpg