tech.jpg

AAMULLA odotti sähköpostissa tieto siitä, että painolupa uusimmalle julkaisulle on annettu. Päätin iltapäivän puolella käydä viemässä aineiston painoon, kun kyseiselle painotalolle ei kävele kuin 20 minuuttia. Tulipahan ulkoilua samalla. Painoon mennessä tiskillä tervehdittiin "Tiedän miksi olet täällä" -lauseella. Oli nimittäin korkein taho joka tätä asiaa käsitteli ja painotarjouksen hyväksyi ilmoittanut painolle, että käyn tämän päivän nimissä tuomassa aineiston. Eipähän tarvinnut siellä lakaa kaivamaan tarjouksen numeroa esiin, kun sekin odotti jo valmiina. Muutaman viikon päästä pitäisi olla valmista tavaraa. Vielä kun saisi tästä laskun liikkeelle. :)

ENNEN painoon lähtöä tein eräälle asiakkaalle taas väliaikaiset tunnukset eräälle nettisivustolle, niin että potentiaaliset asiakkaat voivat tutustua sisältöön omine aikoineen. Asiakkaalta tuli viesti, että nykyisten asiakkaiden tunnusten voimassaoloa pitää jatkaa reilusti ensi vuoden puolelle, ja samalla voisin laittaa laskua tähänastisista töistä. Niitä tunnuksia on kuitenkin sen verran paljon että päätin jättää niiden tekemisen huomiselle tai keskiviikolle. Parasta tässä asiakkaassa on se että laskujen suoritusta ei tarvitse odotella. 

KUMMA kyllä tänään ei edes satanut. Huomiseksi tai keskiviikoksihan on luvattu enemmän ja vähemmän lunta. Enkä sen poissulamisesta ole sitten pelkoa ihan lähipäivinä. Jos se jäisikin muutamaan senttiin tämän vuoden puolella edes, niin ei tuntuisi tuo luminen aika niin pitkältä. Ja talvethan ovat lämpenemässä, väittävät. No ei ne varmaan mun aikana ehdi vielä mitenkään kummasti lämmetä.

HUOMENNA jos nyt keli ei iltapäivän loppupuolella ihan surkea ole, voisin käydä heittämässä nuo pelilevyt Konttiin ja paluumatkalla käydä (lopultakin) ne hautakynttilät. Ja samalla reissulla katsella niitä kirkkaita LED-valoketjuja. Jatkojohtokin pitäisi varmaan niitä varten ostaa. Ja samalla toinenkin, yksinapainen, niin saisi uuden pöytätuulettimenkin sähköistettyä.

SAMOIN huomenna tai loppuviikon puolella pitäisi myös päivittää ne eräät nettisivut. Siellä kun on sekä suomen kielellä että lontoon murteella, niin on hiukan enemmän tekemistä. Seuraavan kerran kun palaveeraan sivujen omistajan kanssa, pitää yrittää saada heidät siirtymään Facebookiin. Pystyisivät sitten itsekin tekemään päivityksiä. Ensi vuoden puolella voisin tietysti ehdottaa kotisivujenkin laittamista CMS:n alle ja opettaa heditä itse päivittämään niitä. Saa nähdä kuinka käy.

NIIN paljon tekemistä ja niin vähän aikaa. :)


conju.jpg

The next true story from the case files of Ed and Lorraine Warren

Tämä yliluonnollinen trilleri tuo jälleen ruutuun tunnettujen demonologien Ed ja Lorraine Warrenin tutkiman oikean tapauksen. Oscar-ehdokas Vera Farmiga ja Patrick Wilson palaavat rooleihinsa Lorraine ja Ed Warrenina, jotka matkaavat Pohjois-Lontooseen yhteen pelottavimmista yliluonnollisista tutkimuksistaan auttamaan yksinhuoltajaäitiä, joka kasvattaa yksin neljää lasta talossa, jota piinaavat ilkeämieliset henget.

Illan päätökseksi sitten Conjuring 2. Ei hassumpi. Tässä(kään) ei mässäilty verellä ja väkivallalla, vaan yliluonnollisilla tapahtumilla. Osa jännityksestä syntyy katsojan omassa mielessä visuaalisten vihjeiden perusteella. Jostakin syystä mulla nousee aina niskavillat pystyyn kun näen tekstin "perustuu tositapahtumiin", mutta tällä kertaa ei edes mielessä tuo mainoslause käynyt elokuvaa katsoessa. Hitaasti etenevä elokuva ei varmasti ole kaikkien mieleen, mutta jos Conjuring oli mieleesi, pitänet tästäkin. Ja löytyyhän elokuvan lopusta selkeä viittaus toiseenkin elokuvaan. ■