vuo.jpg

KYLLÄ kannatti odottaa iltapäivään ennenkuin lähdin liikkeelle. Tai ensin kävin asentamassa sen säleikön, naputtelin muutamalla naulalla kiinni niin ettei lähde tuulen mukana tai kenenkään muunkaan mukaan. Meidän kukkapenkissä kun käy joku tai jotkut hakemassa kukkia. Tänä kesänä kumma kyllä ei mitään käyty kaivamassa ylös.Siinä säleikköä naputellessa katselin kuinka sininen taivas alkoi tulla esiin ja aurinkokin pilkahdella.

VAIHDETTUANI vaatteita ja saatuani repun selkään painuin roskakassien kanssa pihamaalle. Siellähän aurinko paistoi melkein siniseltä taivaalta, muutama pilvenlonkare siellä täällä ajaelehti vielä pitkin taivaankantta mutta muutoin oli todella upea keli. Ja lämpömittarikin näytti yli yhdeksää plusastetta eli kyllä kelpasi kävellä.

VAIKKA alkuperäinen aikomukseni olikin suoritua suorinta reittiä Lidliin, muutin kuitenkin suunnitelmia ja matkasin sinne kiertotietä pitkin. Kotiinpäin olikin sitten raskaammat kantamukset kun ostin taas Saskiaa ja useamman kahvipaketin. ja menihän sinne reppuun jokunen alkoholiton olutkin, niin on seurustelujuomaa kun tiistaina menen puolison luo. Monia alkoholittomia oluita ollaan kokeiltu mutta Lidlin tai S-ryhmän oma merkki ovat melkeinpä suosikkeja.

KOTIIN tultua otin sen uusimman kirjan aineiston esille, ja päätin tekaista sen alta pois. Ei siinä mennyt kuin reilu tunti ja se oli valmiina. Laitoin PDF:n lähettäjälle, ja sieltä tuli jo tunnin kuluttua vastaus että hyvältä näyttää ja kiitoksia! Helppo homma kun ei tullut kuin sähköinen versio ja kuviakin taisi olla vain kolme, niin piankos sitä testiin merkkasi otsikot ja huomatessaan korjaili muutamat kirjoitusvirheet. Huomenna siitä lasku liikkeelle niin se homma on paketissa.

NYT kun kaikki kirjat on saatu käsiteltyä, ja muutoinkin olen alkavan viikon lomaksi merkinnyt niin ajattelin huomenissa –sään salliessa – käydä kääntämässä sen rinteen ylimmän välikön. Samalla voisin vähän ottaa aikaa kauanko siinä menee, niin että tiedän pääsenkö sitten viimeisen välikön mylleryksen jälkeen multaamaan ja istuttamaan sipulit. Kolmessa alimmassa on hieman enemmän työtä, niissä kun on juolavehnää ja onnenapilaa joka olisi hyvä saada mahdollisimman hyvin pois. Ja kun mä tuon rinteenlisäksi käännän sen pitkän kukkapenkin päästä päähän, niin meneehän siihenkin tovi. Viime syksynä sen kääntämisestä huolehtimaan lupautunut henkilö ei sitten hoitanutkaan hommaa. Kukkamummo oli sitten kuokalla pintaa möyhentänyt. Tänä syksynä kaivetaan koko lapionterän mitalta ympäri, lannoitetaan ja laitetaan säkki pari uutta multaa siihenkin. Toinen pienempi penkki käännettiin kesällä sen verran perusteellisesti kun sitä uusittiin että sille riittää nyt syksyllä pelkkä kuokan kanssa möyhennys.

AJATTELIN katsastaa Dracula Untold:n töllöstä, olen kai sen joskus aikanaan katsonut mutta enpä siitä mitään muista joten olkoon se illan telkkariannos. ■