sleeping-man.jpg

AAMUKAHVIA laittaessani ihastelin ikkunasta kuinka aurinko punasi taivaanrannana kavutessaan hitaasti kohti osin sinistä taivasta. Tiedossa olisi aurinkoinen pakkaspäivä :) Aamukahvin jälkeen palasin punkkaan lukemaan pikalainana olevaa kijraa, joka pitää huomenna palauttaa. Kiirettä liikkeellelähtöön ei ollut, kun jääkaappi ja pakastin ovat tankattu täyteen, niin kaupasta ei juuri mitään tarvitse.

HERÄSIN sitten kirja rinnuksilla puoli kahden aikaan iltapäivällä (!) ja aamun auringosta ei ollut tietoakaan. Sen sijaan taivaalta sateli kevyttä pakkaslunta jota tuuli riepotteli vähän joka suuntaan. Eipä tuo uudelleen nukahtaminen sen kummemmin häirinnyt, kun tämä päivä oli muutenkin pyhitetty pelkälle joutilaisuudelle. Iltapäiväkahvien jälkeen päätin lähteä kuitenkin ulos vähäksi aikaa. Pakkasta oli kuutisen astetta mutta ei enää satanut lunta eikä tuullut. Olihan tuota lunta kertynyt jokunen sentti, mutta se tosiaan oli niin kevyttä että pienempikin tuulenvire sai sen liikkeelle. Ihan mukava keli olla ulkona. Vasta kun olin jo lähestymässä kotinurkkia kävi mielessä, että olisin voinut suunnitella reittini niin että olisin voinut katsastaa grillipaikan. Joku toinen kerta sitten.

KAUPASSA piti kuitenkin poiketa sen verran että kävin ostamassa tarjouskahvia  (kahvia olisi pitänyt ostaa muutenkin lähipäivinä), satsumia ja päärynöitä. Huomisaamun kokeellisessa keittiössä tehdään päärynäsmoothieta. Ja ehkä tiistaina satsumista. jos ei tule sellaisenaan syötyä niitä pois, kun en sentään kiloa ostanut vaikka halpoja olivatkin.

TUOSSA olen vielä pähkäillyt pitäisikö joku leffa kaivaa esiin verkon syövereistä vai eikö. Huomenna jatkuu sen uusimman opuksen taitto. Vaihdan fontin siksi jota ehdotin ja samalla pistettä pienemmäksi. Tuo ei onneksi mitään isompia ongelmia aiheuta, lähinnä pitää katsoa muutamien taulukoitujen tekstien sijainnin tarkastus tekstin lomassa. Loppuviikolla onkin erään kirjan julkistamistilaisuus, ja sinne on mentävä. Osin siksi että saan oman kappaleeni, ja osin tapamaan tuttuja. Ja totuttuun tapaan ei pidä tuudittua siihen että mitään yllättävää tai kiireellistä ei voisi sattua. ■