punas.jpg

PILVIPOUTAA, harmaata ja pari pakkasastetta kun tallustelin töihin.

SIINÄ vielä ennen iltavuoron alkamista meitä oli useampikin ja kun kannoin yhtä levyä kämmenellä kuin tarjoilija  niin eräs naispuolinen työtoverini totesi että "musta puku ja olisit komea tarjoilija". Kysyin että piruileeko mulle mutta väitti että naiset olisivat mielissään jos mä olisin tarjoilijana, kuulemma sen verran komea. Tiedä häntä.

ILTAVUOROSSA meitä olikin vaihteeksi kolme joten saatoin järjestää itselleni puolisentoista tuntia aikaa käydä laittamassa sitä omaa osastoa. Siellä kun hääräsin tuli asiakas ensin kyselemään ja sitten kun oli saanut asiansa hoidettua niin totesi vielä "sinulla on hyvännäköinen tukka". Enhän mä siinä osannut muuta kuin kiitellä (ja ehkä punastua). Nykyiseen kampaukseen päädyin kun joulukuussa eräänä aamuna en jaksanut alkaa laittamaan tukkaa sen kummemmin vaan nostin sen päälaelta pystyyn. Tosin sain jo silloin samana aamuuna työpaikalla kehuja uudesta kampauksesta. Seuraavanakin aamuna tein samanlaisen ja kun puoliso näki tämän uuden kampaukseni ekan kerran, niin ensimmäiseksi hän kysyi olenko värjäyttänyt hiuksiani? No en ollut mutta latvojen harmaat tulivat niin hyvin esille että "harjas" näyttää harmaalta yläosastaan. Ja kyllä mä tammikuun parturissa sanoin sitten omalle parturille että päältä pidemmäksi kun kasvatan harjasta nykyään. Onhan se kieltämättä kiva kuulla kehuja :)

ITSELLENI varaamani puolitoistatuntisen aikana sain ne hyllyt siirrettyä mitä olinkin kaavaillut, ja samalla järjestettyä osastoa uudelleen. Se hyvä puoli tuossa työssä on että saa olla oman itsensä pomo, ja esimies tulee sanomaan vasta siinä vaiheessa jos homma alkaa mennä liian hurjaksi. Oli jännä huomata kun poistin pari hyllyä ja siirsin muutamaa yhteen isommaksi saarekkeeksi kuinka avarammaksi alue tuli heti. Huomenna kelpaa mennä katsomaan vieläkö se näyttää yhtä hyvälle kuin illalla kotiinlähtiessä.

NÄIN iltavuorojen jälkeen ei paljon muuta kuin sapuskaa ja sitten rentoutumista telkun äärellä. Katsoin viimeiset jaksot Netflixin sarjasta, joten viikonloppuna pitää taas löytää uusi sarja katsottavaksi. Huomisiltana ei "tarvitsekaan" valvoa näin myöhään, kun lauantaina pitää olla aamulla avaamassa myymälää. Tämän viikonlopun lauantaivuron jälkeen onkin kaksi kokonaista viikonloppua ettei tarvitsekaan mennä töihin. Ja mahtuu helmikuulle vielä muutama lomapäiväkin, mutta ne otin yksittäisinä päivinä keskelle viikkoa, mulle ei monen päivän lomaputket sovi. Kyllä esimies tarjosi viiden päivän mittaista lomanpätkää, mutta sanoin ettei onnistu kun mä turhaudun vähemmästäkin. Jätettiin siis muutama lomapäivä vielä varastoon, joko helmikuulle tai maaliskuulle. Niitä sitten kun siltä tuntuu. ■