cro.jpg

EILENKIN lämpömittarin lukemat nousivat reilusti yli kymmenen asteen, parhaimmillaan tavoitteli 15 astetta. Muutaman mutkan kautta suuntasin torille ja kauppaan. Mitään ihemitä ei tarvinnut ostaa, joten jäi aikaa istua torilla kaikessa rauhassa. Kyllä kahvi vaan maistuu hyvälle ulkona ja auringossa. Katselin torin vilskettä ja ohikulkevia ihmisiä, ja eräs tuttavapariskuntakin kulki ohi pienen koiransa kanssa. Jäivät sitten kahville kanssa kun olivat vain ostamassa kampaa koiran turkkia varten. Oli pienellä karvanlähtöaika, ja huomasin kyllä että karvaa lähti kun väkisin halusi syliin. Eipä mua ne karvat niin häirinnyt, joten nostin syliin makoilemaan. Ollaan vanhoja tuttuja joten haukku oli rauhallisesti sylissä. Pitkä tovi siinä rupateltiin ennenkuin lähdettiin jatkamaan teillemme.

KUN ei tarvinnut ruuanlaittoakaan murehtia niin kotona jatkoin sen sarjakuvan työstämistä. Sain yhden sivun valmiiksi ja toiseenkin jo taustat. Tästä episodista ei onneksi tule maksimissaan kuin 10 sivua jos niinkään paljon, mutta sen näen kunhan tarina alkaa edetä. Illalla oli elokuvan vuoro ja sen jälkeen heti kirjan seurassa.

TÄNÄKIN aamuna heräsin varhain kun aurinko paistoi kasvoihin. Tuppaa jäämään sälekaihtimien sulkeminen kun yöllä on kuitenkin vielä sen verran pimeää ettei muista aamua ajatella. Katselin aamupäåivän telkkua seikkaillen kanavalta toiselle kunnes päätin lähteä liikkeelle. Ja kun oli taaskin niin lämmin vaihdoin lenkkarit sandaaleihin, ja hyvin niillä tarkeni. Kiertelin siellä sun täällä kun ei varsinaista päämäärää ollut, ja pihaan tultua jäin vielä keinuun istumaan kun siinä oli jo naapuri istumassa. Enimmäkseen taidettiin puhua pihan laittamisesta. Siinä istuessa näkyi kuinka vuosien varrella pitkin rinnettä istuttamani krookukset, tulppaanit ja narsissit työnsivät terhakkaasti vartta - paremmin kuin viime keväänä. Ja osa krookuksista kukkikin jo.

HUOMENNA aamupäivällä puolison luo munkkeja paistamaan, ja ruokalistalla on kuulemma uusia perunoita ja jotain grillistä. Ei tiennyt vielä itsekään mitä grillataan mutta jotain kuitenkin. Sen verran hyvä sähkögrilli meillä on että viitsii parvekkeellakin grillata. Tiistaina johonkin aikaan taas kotiin, ja jos käyntikorttien ja kylttien tilaaja huomenna tai keskiviikkoaamuna vastaa että kaikki on OK niin sitten keskiviikkona toimittamaan aineistot pariin eri paikkaan. Ja torstaina pitäisi kai tulla taas esityslista seuraavan viikon kokoukseen. Ja tuleva viikonloppu meneekin kylpylässä, miksen menisi kun kaikki maksetaan. ■