sora.jpg

PUOLENPÄIVÄN aikaan arvelin että on tarpeeksi lämmintä lähteä sinne kukkapenkkien suuntaan, ettei tarvitse niin paljon päälle pukea. Otin mukaan moskan, sahan, istutuslapion ja hanskat.

ENSIMMÄINEN tehtävä oli korjata pari talven aikana siirtynyttä lautaa takaisin paikoilleen rajaamaan kukkapenkkiä. Siinä kun olin saanut ensimmäisen korjattua, Kukkamummo I pöllähti paikalle, mutta sain laudan 2 asennettua vaikka samalla rupattelinkin. Jonkin aikaa siinä vielä rupateltiin ennekuin lähdin käymään kotona, viemässä tarpeettomat työkalut pois ja juomassa iltapäiväkahvit.

PALATTUANI oli ensin hiukan siistittävä lapiolla sitä polun reunaa, eli kaivaa siitä nurmikkoa pois niin että sain polun reunan suoraksi. Sitten oli soran kuskaamisen vuoro. Kottikärryissä oli rengas tyhjänä enkä siihen hätään mistään siihen ilmaa saanut, joten piti oli ryhdyttävä kantohommiin. Kannoin sinne polulle 20 sangollista hiekoitussoraa - lämpimät kelit olivat sulattaneet mukavasti sorakasan alla olevaa lunta, joten sai kauhaistua ämpärillisen suoraan kasasta. Kun sora mielestäni riitti sen hetkisiin suunnitelmiin, lähdin hakemaan haravaa. Varastossa ei ollut muuta kuin katkennut haravanvarsi, itse haravaosaa ei näkynyt missään. Kumma kun kukaan ei saa suutansa auki jos huomaa tuollaista. Täytyi tyytyä pitkävartiseen haraan, mutta eihän sillä niin hyvin saanut levitettyä kuin haravalla saa. Sain kuitenkin haralla ja jalalla levittämällä soran paikoilleen, ja sitten totesin että siinä olin tarpeeksi tälle päivää.

SIINÄ samalla oli helppo kurkistella olisiko mitään viime syksyn istutuksista nousemassa. Ja kyllä siellä aika monessa perennassa jo vihreää näkyi. Pallolaukat olivat jo komealla alulla, ja yksinäinen orvokkikin kukki :)

HUOMENNA lähden puolison luo ja palaan varmaan jo sunnuntai-iltana. Maanantaina käyn ostamassa haravan ja viimeistelen sen polun. Muutama sangollinen soraa pitää vielä kantaa, mutta se ei ole enää samanlainen sorankanto-operaatio kuin tänään. Pääsen sitten haravoimaan soran niihin kukkapenkin lautoihin kiinni. ■