giphy.gif

VIIKONLOPPUNA paistoi aurinko, oli lämmintä ja tuntui keväiseltä. Kokattiin lasagnea ja katsottiin Netflistä yksi sarja loppuun ja aloitettiin uusi. Sunnuntaina tulin kotiin sen verran myöhään ettei tarvinnut muuta kuin juoda iltakahvit ja kömpiä peiton alle.

MAANANTAIAAMU valkeni aurinkoisena ja reilun asteen verran plussalla. Juuri ennen työpaikkaa oleva alamäki oli kunnolla jäässä joten sai kieli keskellä suuta kulkea sen pätkän. Lenkkareilla se oli ollut enemmän tai vähemmän liukastelua ja mahdollista kaatumista.

AAMUN työkaveri ei ollut tullutkaan joten eka tunti piti olla yksinään kassalla töröttämässä eikä päässyt minnekään kauemmaksi järjestelyjä tekemään. Muutaman tunnin kuluttua alkoi tulla muitakin joten pääsin jatkamaan viime viikon raivaushommia, tekemään tilaa uusille tuotteille ja kasaamaan posivietäviä. Ja siinä sivussa neuvomaan asiakkaita, ja joillekin jopa kuskaamaan painavampia tuotteita. Eräs asiakas pyysi kaksi kertaa apua, ja muisti kyllä kiitellä. Ja kun jouduin kassalle tauottamaan tuli hän juuri silloin maksamaan, ja esimieheni sattui olemaan siinä joten hän vielä erikseen kehui esimiehelle minua. Kyllähän se mukavalle tuntui. Ja kun pääsin kassalta niin taas sai mennä edestakaisin ja poikittain. Kyllä tuntui kotiin päästyä mukavalta istahtaa nojatuoliin ja huilia hetki.

TÄNÄ aamuna taivas olikin harmaa ja mittair näytti likimain nollaa. Päivän mittaan aurinko kuitenkin kaivautui esiin pilvien takaa ja mukavan aurinkoinen päivä kehkeytyi tästäkin. Tänään oli vuorossa isomman tavaraerän keräily, lähtee liikkeelle ensi viikolla kun tulevta noutamaan. Päätettiin kuitenkin laittaa ne jo nyt yhteen kasaan niin että ensi viikolla ei tarvitse muuta kuin siirtää rekan kyytiin eikä etsiä niitä ympäriinsä.

HUOMENNA onkin vapaapäivä. Käydään puolison kanssa iltapäivällä kahvilla ja sitten mä jatkan sieltä kokoukseen. Onkin vuoden ensimmäinen kokous johon voin osallistua. Ja sen verran tärkeä asia on esityslistalla että haluan olla paikalla kun se on käsittelyssä.

MAALISKUUN työvuorolistatkin olivat saapuneet. Parin viikon kuluttua alkaa mulla ne aiemmat aamut ja myöhäisemmät illat, ja huomasin että ainakin eka sellainen viikko on mallila aamu-ilta-aamu-ilta.... eli tehokas tapa saada rytmi sekaisin. Mutta eiköhän siitä selviä. 

TÄLLE illalle ainakin vielä kahvia ja Murdochin murhamysteerejä. Nyt sen kiirumman kirjan tekstiosa tuli päivällä sähköpostiin joten jos viitsin niin voisin juoksuttaa sen taittopohjaan (muokaten tekstin ulkoasun lopulliseksi) odottamaan tulevia kuvia. Huomenna aamupäivällä siivous kun siippa tulee viikonloppuna eikä tässä oikein muuten ole sopivaa hetkeä siivoukselle. Torstaina ja perjantain kun ole iltavuorossa ja lauantainakin aamussa. Ja pitäähän paikkojen kuitenkin kiiltää kun puoliso tulee käymään. ■