giphy.gif

EILISAAMUNA oli niin sakea sumu että sitä olisi melkein voinut lusikoida. Tuntui siltä kuin olisi kellunut harmaassa pumpulimatossa. Eikä se oikein koko päivän aikana haihtunut. Lämmintä oli, yli +15 astetta. Tein sen kiirekirjan viimeistelyä ja odottelin ISBN-numeroa, sillä mitään muuta odotettavaa siihen ei enää ollutkaan. Illalla katselin Netflixsistä The InnØcents - Viattomat viimeiset jaksot. Vasta viimeisessä jaksossa selvisi miksi tietty tyttö oli niin tärkeä. Ja aika mielenkiintoinen loppu.

TÄNÄKIN aamuna oli sumua mutta ei eiliseen malliin. Aamulla laitoin sen ISBN-numeron kirjan kakkossivulle ja takakanteen ja loin viivakoodin. Vielä pitää kerran lukea ajatuksella se teksti läpi ennenkuin laitan sen uusintakierrokselle. Uusimpaan kirjaan tuli painotarjous, ja kieltämättä aika hintava, mutta laitoin tarjouksen eteenpäin. Kysyvät itse ainakin toisesta painosta tarjouksen. Kansikuvat päätetään kuulemma ensi viikolla, joten ennen sitä ei se opus etene.

ILTAPÄIVÄLLÄ kymmentä vaille neljä tuli tekstari että "laitoin tärkeää sähköpostia". Vilkaisin sitä ja sitten soittelin perään. Jäsenlehteen piti tehdä kahdelle sivulle muutos, aineiston toimittajasta riippumattomista syistä, Äkkiä soitto kirjapainoon, joko lehti on painossa. Oli kuulemma oikolukuvaiheessa, joten sain sovittua niiden kahden sivun vaihtamisen. Tein korjaukset niille kahdelle sivulle ja laitoin painoon. Sitten olikin aika suunnata kauppaan.

KOTIIN tultua päätin käydä hakemassa metsän reunasta pari lankkua lisää, kun kukkapenkin päähän pitää rakentaa sellainen 80 x 25 x 20 cm kokoinen laatikko ensi kesän krasseja varten. Juuri kun tulin takaisin pihalle (näihin töihin sopivissa vaatteissa) alkoi sataa. Mutta kun olin jo ehtinyt vaihtaa pihatyövaatteisiin ja oli saha ja vasara mukana niin en antanut sateen lannistaa. Eikä se kaatamalla siinä vaiheessa satanut, joten painuin metsään, naputtelin lankut irti ja kuskasin ne penkin lähelle. Jos huomenna pitää iltapäivällä/alkuillasta poutaa niin käyn sahaamassa ne mittoihinsa ja naputtelen kasaan. Paikoilleen laitan sitten kun pakkanen on puraissut krasseja. Niille pitää rakentaa tuollainen kehikko, kun se paikka johon ne tulevat on täynnä tuijan juuria, joten ne on saanut tähän mennessä hyvin vähän multaa juurilleen. Ensi kesänä saavat kasvaa kunnon mullassa, joten toivottavasti kietovat tuijan syleilyynsä.

SEN verran kuitenkin katuin että päätin käväistä suihkussa sisääntultua. Olin juuri aikeissa mennä sinne kun ovikello soi joten kylpytakki niskaan ja ovelle. Siellä oli tämä nuorempi naisnaapuri joka toi palstaltaan mulle nauloja. Oli its erakennellut siellä jotakin, ja neljän tuuman nauloja oli jäänyt ja lupasi toimittaa ne mulle. Valitteli vain että saattavat olla ruosteisia, mutta eihän se mitään haittaa kunhan vain saa kehikot naulattua kasaan. Piti olla kunnon nauloja, kun kehikot kootaan kakkosnelosesta.

HUOMENNA pitää varmuuden vuoksi ostaa jotain sunnuntai-illaksi ja maanantaiaamuksi, jos ei sieltä Tampereelta tullessa jaksa enää kaupan kautta kiertää vaan tuntuu siltä että pitää päästä kotiin. Nyt olisi taas etsittävä jotakin katsottavaa Netflixistä. ■