sun.jpg

AAMULLA herätessä ripeksi hiukan vettä. han mukavaa noiden kuumien päivien jälkeen. Ja kun iso ikkunakin on auki niin hieman kämppäkin viilenee. Loppui kyllä aika lyhyeen ja aurinko päätti näyttäytyä. I Aamupalan jälkeen aloin valmistella siivousta, tuolit pöydille ja olohuoneesta nojatuolit etc sängyn päälle. Toinen tuoli piti jättää paikoilleen puolenpäivän telkkarin tuijotusta varten. Ja olipahan taas ehtinyt kertyä postiakin pöydälle. Kumma kun ei viitsi heti sitä siirtää keräykseen tai sinne minne se kuuluu. Olisi helpompaa ja samalla siistimpää kun ei pöytä olisi täynnä paperia ja mainoslehtiä. Se laiskuus, ah. Ellei peräti saamattomuus. Matot ehdin imuroida ja siirtää ulos tuulettumaan ennenkuin Doctor Who alkoi. Tätäkään herkkua ei ole enää monta jaksoa jäljellä.

TOHTORIN jälkeen kuin raivo apina tai vimmainen orava takaisin siivouksen pariin. Imurointi viimeistä koloa myöten ja sitten pölyjen pyyhkiminen. Ja pitkästä aikaa myös puupintojen vahaus/kiillotus. Onhan siinä oma hommansa nostaa telkkari ja muut laitteet pois tv-tornista, mutta onneksi tuota vahausta ei tarvitse tehdä kuin muutaman kerran vuodessa. Kun pölyt olivat kaikonneet ja puupinnat kiiltelivät vahauksen jälkeen oli aikaa aloittaa moppitanssi. Uusi moppi pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön. Johan edellinen olikin palvellut useita vuosia. Kun lattiakin kiilteli puhtauttaan siirryin kylppärin siivoukseen. Posliinipinnat klooripitoisella puhdistusaineella ja lopuksi lattian pesu juuriharjalla ja vähän miedommalla pesuaineella. Sitten vielä itse puhdistautumaan suihkuun, ja vihon viimeine toimenpide oli kaataa hiukan sitä klooripuhdistusainetta lattiakaivoon. Tässä talossa kun tahtoo kesällä alkaa viemärit haista. Varsinkin jos on pidemmän aikaa poissa niin hajun kyllä huomaa. Jossakin oli vinkkinä kaataa ruokaölyä lattiakaivoon kun lähtee pidemmäksi aikaa pois, niin että veden haihtuminen sieltä vähenee, mutta enpä ole vielä kokeillut.

ALOITTAESSANI siivouksen alkoi satamaan uudelleen ja tällä kertaa vettä tuli hiukan enemmän. Aivan kuin ohjelmoituna sadetta kesti juuri niin kauan että sain siivouksen loppuun eli sellaiset pari tuntia. Suihkussakäynnin jälkeen ajattelin hetken odottelun ja kuivattelun jälkeen siirtyä pihamaalle keinuun istumaan, mutta juuri kun tein lähtöä alkoi sade uudelleen. Ja tällä kertaa taivas oli melkoisen musta. Jostakin kaukaa kuuli muutaman kerran ukkosen jyrähdyskin, mutta ei se ollut lähelläkään. Ei salamamointia näkynyt. Nyt on kuitenkin kuultu vaikka ei nähty kesän ensimmäiset ukkoset. Kun ulos ei voinutkaan lähteä siirryin pitkälleni ja kuuntelin sateen ropinaa.

TOVIN huilattuani piti soittaa eräälle ihmiselle ja kysellä vieläkö hänellä olisi tallessa kuvia paikasta, jossa on tarkoitus järjestää pikkujoulut vuoden loppupuolella. Olihan niitä ja lupasi laittaa sähköpostiin.Meni tovi ja kuvia oli enemmänkin tullut. Valikoin niistä muutaman ja lisäsin tiedotteeseen niin että nyt siitä ei oikeasti puutu enää kuin muutama tekstirivi. Ja ne saan huomenna.

VIELÄ on hieman hakusessa jaksanko huomisaamuna raahautua sinne labraan vai jätänkö sen suosiolla seuraavalle viikolle. Sillä käynnillä kun ei niin kiiirettä ole joten voisin juhannuksenkin jälkeen siellä käydä, kun näillä näkymin seuraava tapaaminen jossa arvoja tarvitaan on vasta syyskuussa, ellei niistä kokeista nyt ihan jotain ihmeellistä ilmene.

AJATTELIN yrittää jaksaa katsoa Outolintu-elokuvan. Saa nähdä riittääkö kiinnostus vai pitääkö keksiä jotain muuta? ■