osat.jpg

EILISILTANA en viitsinyt jäädä risteilyn jälkeen kapakkaan vaikka toiset houkuttelivatkin. Tulin kotiin ja ryhdyin siirtämään kuvia ja videoita ensin tietokoneelle (se vanha rousku oli edelleen käytössä) ja sitten laittamaan videot Facebookkiin. Yllättävän nopeasti nykyään videot näkyvät vaikka niillä olikin koko yli 300 MT. Ennenhän joutui odottamaan että videot saatiin käsiteltyä ja julkaistua.

TÄNÄ aamuna vanha lousku sai käynnistyä vielä kerran, päätin nauttia aamupalan ja vilkaista uutiset ja sähköpostin ennenkuin puran vanhuksen takaisin komeroon ja laitan läppärin tilalle. Kyllä se kieltämättä hiukan jännitti kuinka läppäri lähtee käyntiin, mutta hyvinhän se. Piti varmuuden vuoksi käynnistää kummallakin tilillä ja sammuttaa aina välillä niin varmistin toiminnan. Ekalla kerralla tuntui kestävän ikuisuuden ennenkuin normaali käyttäjätili oli käytettävissä mutta sammutuksen jälkeen avautui nopeammin kuin aiemmin ennen koneen leviämistä. 

NETTISELAIMIIN pitää tarkastaa päivitykset (tai Opera on jo päivitetty) ja sen homman jälkeen katsoa toimivatko muut ohjelmat. Olisi tuossa se yksi raportti odottamassa PDF:ksi kääntöä, niin saisin laittaa sen tänään laskun kanssa eteenpäin. Tällä koneella kun on laskupohjatkin valmiina niin on helpompaa. On ne jossakin tuolla arkistolevyllä mutta eipähän tarvitse sieltä kaivella. Positiivinen juttu huollossa käyttämisessä oli sekin, että kiintolevy vaihtui uuteen ja isompaan. Otin vielä perinteisen levyn enkä SSD-levyä, kun tätä konetta ei liikutella sen käynnissä ollessa. Ja onhan ne SSD-levyt vielä huomattavasti kalliimpia verrattuna tavallisiin levyihin. Melkeinpä tuplasti hintaa samankokoisilla levyillä.

HUOMENNA vielä viettämään muutama lomapäivä. Sitten olisi tämä pätkä käsitelty ja seuraava olisi jossakin heinäkuun loppupuolella jos nyt suunnitelmat menee niin kuin on suunniteltu. Mutta kyllähän tässä nyt kelpaa lomaa odottaa, puut ovat sellaisen hennon keväisen vihreinä ja lämpötilakin ihan mukavasti yli kymmenen plusasteen. Tästä on hyvä mennä kohti juhannusta. Tosin juhannuksen vietostamme ei vielä ole tietoa, saattaa olla että menee töiden merkeissä.

MUTTA nyt rohkeasti katsomaan toimivatko kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmat. Niiden asennuspaketit ovat onneksi pienemmällä ulkoisella levyllä, joten ne saa sieltä helposti paikalleen. Mutta toivotaan että ei tarvitse. Muutoin pitäisi kaivella kaikki lisäosatkin ja asentaa ne. ■

UPDATE:

MOLEMMAT toimivat, sekä taitto- että kuvankäsittely. Sain raportin käännettyä ja laitettua laskun kanssa eteenpäin. Chrome ja Firefox valittivat virheestä pariin otteeseen päivitysyrityksessä, mutta kolmannella kerralla molemmat päivittyivät mukisematta. Ja nyt huomaa ettei tuuletinkaan huuda samaan malliin kuin ennen, taisi olla ilma-aukot tukossa tai sitten kone kulutti tehoja siihen malliin että tuuletin pyöri kuin viimeistä päivää. Hyvälle näyttää toistaiseksi. ■