sky.jpg

PERJANTAINA oli puolison kanssa kahvitreffit kaupungilla. Käytiin vaihteen vuoksi kahvilassa nauttimassa kahvit ja leivokset. Sitten mentiin torin laidalle istumaan ja katselemaan sitä vilinää. Ihan huomaamatta siinä hurahti aikaa, ja sitten takapuoli puutuneena käytiin kaupassa ja lähdettiin koteihimme.

JOS perjantaina oli lämmmin niin lauantaina oli todella lämmin. Lämpömittari kipusi +27 asteeseen, ja kun päätin käväistä kaupungilla ja samalla nauttia aurinkopäivästä, niin hiki tuli kävellessä vaikka en kiirettä pitänyt. Ja yölläkin oli yli 20 astetta joten piti laittaa tuuletin päälle nukkumaan mennessä. Yöllä antoi pienen näytteen sateesta, oli tosi lyhyt kuuro, sen aikaa satoi että ehti kuulla sateen ropisevan ikkunaan.

EIKÄ se paljoa viileämpää tänäänkään ollut. Jätin Lidlillä käynnin iltapäivälle, kun hiukan alkoi tuuleksia ja kerätä pilviä taivaalle. Piti käydä hakemassa omenoita, banaaneja ja jogurttia puuroa varten. Kukkamummo II oli keinussa istumassa kun läksin, ja näytti mustia pilviä taivaalla, että "mahdatko päästä kuivana reissullas?". Kyllä se keräsi menosuunnassakin uhkaavan näköisiä pilviä mutta ei tullut sadetta eikä ukkosta.

PITI jo alkaa ajatella ensi kevättä ja kesää ja tilasin kukkapenkkeihin taimia, sipuleita ja siemeniä. Ensimmäisestä paikasta ostoskoriin jäi sinilaukkaa ja loistotädykettä, toisesta paikasta kurjenkelloa, ukonkelloa ja varsankelloa, ja kolmannesta ruiskaunokkia kun kakkospaikassa ei enää ollut siemeniä tarjolla. Lisäksi kaapissa on pussi jossa on sekoitus vähän kaikkea, ja kaikki siemenet laitan maahan jo syksyllä, samalla kun käännän sen rinteen ja siistin sen talvea varten. Ruiskukka ainakin kukkii aikaisemmin kun kylvää syksyllä, ja niinhän luonnossakin siemenet putoavat maahan syksyllä ja odottavat talven kevään tuloa.

TUOSSA illalla kävin vielä ulkona istumassa Christie-elokuvan jälkeen, ja oli mukavasti viilennyt. Oli alle 20 astetta ja tuuleksi, niin keinussa oli mukava istua ja katsella pimenevää iltaa.

SEURAAVAKSI pitäisi laittaa turoepuuro jääkaappiin tekeytymään ja laittaa iltakahvit. Joku uusi sarja pitää löytää kun eilen katsoin viimeiset jaksot The Rainista.

HUOMENNA on haettava kaalia ja sipulia, ja sitten iltapäivällä meneekin kaalilaatikko uuniin. ■