onnibus.jpg

 

Perjantaina lähdin sitten tuliaisten kanssa viikonlopun viettoon. Tiedossa oli että otetaan juttujuomaa ja katsellaan leffoja. Eipähän sellaisena harmaana ja sateisena iltana oikein muutakaan. Melkein heti sinne saavuttuani minulle sanottiin että "tää läppäri ei mee nettiin". No vilkaisin sitä pikaisesti. Ei tunnistanut lainkaan langattomia verkkoja joten piti lähteä etsimään asiaa laitehallinnan kautta ("kä'ynnistä uudestaan jos se auttaa" - ei auta kun ei ollut heilläkään auttanut). Jostakin syystä langattoman verkkosovittimen ominaisuuksissa oli mennyt päälle asetus, joka salli sovittimen sammuttamisen virransäästämiseksi. Kun kone on kuitenkin koko ajan verkkopiuhan perässä, niin eipä muuta kuin valinta päältä pois ja kohta kone olikin langattomassa verkossa. Muutama minuutti meni ja heillä oli yksi huolenaihe vähemmän. 

Iltapalaksi tilattiin sitten pizzaa, gluteenitonta ja laktoositonta. Ja kylläpä pizzan pohja yllätti. Oli aivan toisenlaista kuin tavallisessa pizzassa. Yksi "ylimääräinen" oli yön yli jääkaapissa, eikä pohja ollut aamulla yhtään sitkeä, sellainen kuin tavallisissa pizzoissa on. Jatkossa meikkukin ottaa pohjansa ainakin gluteenittomana. Takuuvarmasti.

Lauantaina päivällä käytiin kaupassa hakemassa hieman lisää olusta ja samalla tuli ruokaakin ostettua. Kierrettiin hiukan pidemmän kautta niin että tuli oltua ulkonakin ennen kauppaan menoa. Illaksi oli mureketta ja salaattia. Sellaista ruokaa taas että sai haarukalla syötyä siinä samalla kun katseltiin leffoja. Sunnuntaina lähdin iltapäivän puolella kotia kohti, mutta kyllä pimeys laskeutui nopeasti. Loppumetreillä ajattelin oikaista lenkkipolun kautta, mutta kun siellä ei ollut katuvaloja eikä lunta maassa, oli niin pirun pimeää että oli käytettävä kännykkää taskulamppuja nähdäkseen missä oli menossa.

Kotona käväisin sitten vielä varaamassa hotellihuoneen tammikuulle. Ajattelin varmuudeksi varata kuitenkin jo nyt, kun ei silloin matkaa ennen enää samaan hintaan saa. Päätin kuitenkin käydä Tampereella tammikuussa, niin onpahan sekin reissu sitten ohi. Katsastin samalla VR:n lippujen hinnan ja sen jälkeen Onnibussin. Onnibus tarjosi matkoja suuntaansa 1 eurolla, joten meno-paluumatkaan hinnaksi tuli kaikkine  kuluineen 3 euroa. On VR:llä tekemistä että pystyy kilpailemaan. Ja bussimatka ei ole kuin puoli tuntia pidempi kuin junalla, niin kyllä sillä jaksaa mennä. Ja matkasta säästyneet rahat voi käyttää Tampereella. Vaikka Alepubissa :)  Ja maaliskuulle on ainakin matka laskettelurinteille.

Maanantaina sain postikortit painoon, nyt on se projekti kokonaisuudessaan saatu pois käsistä. Jääkaappiin piti taas hankkia täydennystä kun se jäi melko tyhjäksi lähtiessäni. Päivä oli kumma kyllä sateeton mutta melkoisia tuulenpuuskia kyllä oli. Välillä tuntui ettei eteenpäin pääse.

Ja tulihan maanantaina sähköpostiin kysely, että vieläkö ehtisit tälläisen julkaisun tehdä tänä vuonna? Kummasti aktivoituvat vielä viime hetkillä. No lupasin että saavat vielä tänä vuonna, jos toimittavat aineiston ensi viikon alussa.

Tänään jatkoin sitten sen käyntikorttiprojektin parissa. Muokkasin grafiikat ja laitoin muokatut tekstit kortteihin. Ovat taas nähtävillä. Jos saan huomenissa tai torstaiaamulle tiedon että ovat OK, niin voin toimittaa torstaina painoon.

Postilakko loppui, onneksi. Yllättäen kyllä tänään tuli jo odottamani kirje, ja sain erään asian siltä osin eteenpäin. Tosin ei taas tiedä kuinka kauan sitä käsitellään ja pyöritellään mutta onpahan ainakin menossa eteenpäin. 

Sää ei tämänhetkisten ennusteiden mukaan kovin jouluiseksi ole muuttumassa, satunnaisia lumihiutaleita saattaa näkyä mutta vesisateet huolehtivat kyllä siitä etteivät maahan jää. Aurinkoa olisi kiva nähdä jossakin välissä, aamuisin kun herää niin tuntuu että on yhtä pimeää kuin nukkumaan mennessä. ■