ean.jpg

VIIMEISIMMÄN kirjan tekijä tekijä käväisi päivällä. Viimeisenä hienosäätönä piti kasvattaa takakannen tekstin kokoa kahdella pisteellä, muuta korjattavaa ei ollut. Painoon opusta ei vielä saatu kun puuttuu ISBN-numero. Tilattiin se saman tien, harmitteli ettei tajunnut tilata sitä viime viikolla.Soittelin kirjapainoon ja pyysin tarjouksen nyt kun lopulliset speksit olivat tiedossa, ja tarjous tuli melkein saman tien. Oli edullisempi kuin ensimmäisessä alustavassa keskustelussa. Printtasin ja annoin matkaan. Hyvällä säkällä ISBN tulee ensi viikolla niin saadaan teos painoon vielä tänä vuonna. Tekijä kaavaili että ensi keväänä hän voisi tehdä jatko-osan, ja tällä kertaa toimittaa aineiston sähköisenä. Annoin matkaan USB-tikun, jolla aineiston voi toimittaa jos uusi kirja on tulossa.

TÄNÄÄN vasta todella tajusin että joulu on jo reilun viikon päästä ja kahden viikon päästä on edessä Tampereen reissu. Kyllä aika on mennyt nopeasti. Päivällä suunnittelin päivityksiä sille eräälle nettisivustolle, ja kun alkukankeuksista päästiin niin kyllähän se alkoi sujua. Piti ensin vähän aikaa miettiä tyylitiedoston kanssa mutta kyllä se siitä aukesi. Voi olla että ensimmäisen osan laitan vielä ennen vuoden vaihdetta. Ja se joulukorttikin pitäisi siellä jossakin vaiheessa julkistaa, taidan pistää sen näkösälle maanantaina.

HUOMENILLALLA on se vihonviimeinen palaveri tälle vuodelle, saapa nähdä kuinka pitkäksi se venyy. Voi olla hiukan hankala ilta, kun siellä on enemmän ja vähemmän ongelmia henkilökemioiden kanssa. Tänään käytiin omalla taholla keskutelua, että viimeinen vaihtoehto on se, johon ei välttämättä haluttaisi mennä, mutta jos muu ei auta niin sillä sitten.

PIKKUISEN on lunta ripeksinyt mutta pilvipoudalla ollaan pääsääntöisesti menty. Ja lämpömittarikin on kiikkunut 6 ja 7 pakkasteen tienoilla. Sopiva keli siis. Ennustivat kyllä että lauhtuisi ja taas pakastuisi. Katsotaan kuinka käy.

POSTI on kyllä töpeksinyt ihan kunnolla. Nyt viime päivinä on kuitenkin ilmeisesti saanut jakaja päässyt normaaliin rytmiin kun ei enää päiväposti tule kuuden aikaan illalla. Ja olihan tässä välillä päiviä kun posti ei tullut lainkaan ja sitten tulikin useamman päivän posti yhdellä kertaa. Huvittavinta oli, kun uutisissa Postin edustaja kertoi kuinka he aloittavat vanhusten ulkoiluttamisen osana postin toimintaa. Ilmeisesti itse postinkanto ja jakelu tulevat poistumaan kokonaan jossakin vaiheessa, kun koko ajan posti etsii uusia tehtäviä jotka eivät edes millään tavalla sivua sen päätoimintaa.

ILLAN päätteeksi suomen kielen uudistusta. ■

herne.jpg