kivet2.jpg

OLIPA aamulla mukava lähteä kauppaan kävelemään kun taivasta peitti harmaa huopa ja lämpömittarikin näytti alle +20 astetta. Ja siihen vielä päälle tuuli.  Tuntui lähes paratiisilta helteiden jälkeen, hyvä etten laulellut kauppaan marssiessani. Kaupasta takaisin kotipihaan päästyä istuin keinussa nauttimassa viileydestä ja samalla suunnittelin kivien keräysoperaatiota.

ILTAPÄIVÄN loppumetreillä tulin sitten pihalle ja lähdin aluksi paikkaan A hakemaan muutaman isomman kiven. Kävin eilisiltana katsastamassa että sieltä niitä löytyy. Kiviä löytyi viisi, suurin piti tuoda yksinään ja loput neljä kannoin (melkein raahasin) kestokassissa. Kun oli saanut asemoitua isot kivet kohdalleen oli aika alkaa metsästää hieman pienempiä. Ensimmäiset löytyivät kukkapenkin päästä, napsin ne ylös ja laitoin tilalle laudanpätkän, joka lojui tyhjän panttina. Sitten pitikin lähteä hieman kauemmas kiviä hakemaan. Sen paikan varmistin tänä aamuna samalla kun lähdin kauppaan. Piti vielä sahata yhden juurakon päästä pois reilut 10 senttiä, kun se kohotti ikävästi sitä kehikon nurkkaa. Koko juurakkoa en voinut keväällä ylös kaivaakaan, kun se meni pitkälle kukkapenkin alle ja se penkki oli jo muokattu.

TIETTY piti heittäytyä ahneeksi ja mättää niitä kivä hiukan liikaa kassiin. Kassi painoi sen verran paljon että hyvin hitaasti pääsin etenemään ja vähän väliä piti vaihtaa kantokättä, ja välillä ihan hetkeksi pysähtyä. Lopulta olin kuitenkin asennuspaikan luona ja pääsin laittelemaan ensimmäiset kivet paikoilleen. Pikku hengähdys- ja juomatauko ja hakemaan toinen kassillinen kiviä. Ja taas niin paljon että juuri ja juuri sain kannettua ne sinne penkin päähän. Saatuani ne laitettua alkoi kello olla sen verran paljon että ruokaakin olisin voinut lähteä laittamaan, mutta kun katselin puuttuvien kivien määrää päätin hakea vielä kolmannenkin kassillisen ennenkuin lähden syömään. Aivan yhtä paljon ei enää tarvinnut kassiin kiviä mättää joten kantaminenkin oli helpompaa. Laitoin kolmannen kassin kivet paikoilleen, ja niitä oli ihan riittävästi. Keräsin työkalut ja lähdin laittamaan ruokaa. En jaksanut mitään ihmeellistä vaan tekaisin muusia ja paistoin makkaraa.

SYOMISEN jälkeen istuin tovin nojatuolissa silmät kiinni huilimassa, ja sitten tiskasin. Illan ohjelmassa oli vielä kukkapenkkien kastelu ja sitten saisi olla. Huomenna laitan multaa muutamaan välikköön ja sitten jäädäänkin odottamaan syksyä ennen seuraavaa isompaa myllerrystä. Nyt vielä kahvia, ja todennäköisesti kirjan kanssa sänkyyn. ■