1eka.jpg

VUODEN ensimmäinen - sateinen ja harmaa - päivä on kääntynyt reilusti illaksi ja tuoden taas annoksen lämmintä ilmaa. Lämpömittarissa on  +2,5 astetta mutta vaihteeksi ei sada.

EILEN tulin suoraan töistä kotiin niin että ehdin hetken olla ennenkuin puoliso tuli. Puolisentoista tuntia ehdin olla kotosalla eli laittaa kaiken valmiiksi ennen hänen tuloaan, ja jopa istua nojatuolissakin huilimassa. Juotiin syntymäpäiväkahvit, ja tarjosin kakkua ja omena-kanelijierteitä. Kehuja saivat :) Perinteiseen tapaan vuoden vaihteen ruokalista piti sisällään nakkeja ja perunasalaattia, ja tällä kertaa oli lisänä vielä sinihomejuustolla täytettyjä lihapyöryköitä. Ruokailun aika oli kuitenkin koittamassa vasta lähempänä keskiyötä. Annoin myös muutaman lahjan juhlapäivän kunniaksi, vaikka aina sovitaan ettei mitään osteta syntymäpäiväksi.

ISTUTTIIN ja kuunneltiin musiikkia ja oltiin vain. Yöllä lähdettiin sitten katsomaan ilotulitusta, aika vilpoista oli kun oli melkein viisi pakkasastetta ja tuuli ilkeästi, mutta kyllä me ilotulitus nähtiin. Tultiin sitten kotiin ja laitettiin ruokaa tulemaan, ja syömisen jälkeen avattiin kuohuviinipullo (alkoholiton, ja ehkä hiukan liian makeaa mun mieleen) ja kilistettiin alkaneelle vuodelle. Vielä myöhemmin keitimme kakkukahvit ennenkuin painuimme nukkumaan.

TÄMÄ aamu olikin taas harmaa ja sateinen ja lämpömittarin lukemat plussan puolella. Kun molemmilla on huomenna työpäivä niin mitään kummempia suunnitelmia ei tälle päivälle ollut. Iltapäivällä lähdettiin kaupungille, lähdin saattamaan puolison bussille kun itse piti käydä kaupassa ja apteekissa. Pakkasin puolisolle kierteitä ja kiusausta evääksi, niin että huomenna töistä tullessan voi vain lämmittää kiusauksen eikä tarvitse miettiä mitä söisi. Liikkeellelähtiessämme satoi lunta mutta eipä kauaa ehditty kävellä kun sade jo taukosi. Sovitettiin lähtömme niin että kun saavuimme puolison bussipysäkille oli auton lähtöön viitisen minuuttia eli ei tarvinnut turhia odotella. Laitoin hänet bussiin ja lähdin itse ostoksille ja niistä selvittyäni talsin kotiin.

KOTONA odotti eilisen ja tämän aamun tiskit joten piti aloittaa siivoamalla keittiö. Tiskialtaan toinen lavuaari ei vetänytkään kunnolla, kaadoin jopa kiehuvaa vettä mutta ei auttanut. Irroitin putken mutta tukos on paikassa jota en halua irrottaa, joten huomenna pitää ostaa Putkimiestä ja katsoa alkaisiko viemäri vetämään. Jos ei, niin pitää kutsua huoltomies. Muuta ihmeempää en aikaiseksi saanut.

TÄLLÄ viikolla ei olekaan kuin kaksi työpäivää ja sitten on taas kolmen päivän vapaat. Ja kun niistä on selvitty alkaa arki ihan todenteolla. Vapaata viikonloppua ei ole kuin vasta kuunvaihteessa, sinne asti mennään yksittäisillä vapaapäivillä keskellä viikkoa.

ENNEN kuukauden vaihdetta pääsen taas nauttimaan jalkahoitajan palveluista, ja vielä kun vapaapäivä silloin niin voi ottaa koko päivän ihan levon kannalta. Ja parin viikon kuluttua taitaa olla jo vuoden ensimmäinen kokouskin, eli arki alkaa ihan rytinällä. ■