harv.jpg

LAUANTAIAAMUNA suuntasin puolison luokse. Sen verran viileää oli että ei edes viitsitty illemmalla grillata vaan tehtiin fish and chips -sapuskaa. Illalla katseltiin pari elokuvaa ja aloitettiin Wynonna Earp -sarjan katsominen. Olinhan mä sen nähnyt jo aiemmin mutta kun puoliso halusi ja kun jaksoin katsoa toiseenkin kertaan niin mikä ettei.

SUNNUNTAINA olimme kauppaan lähdössä kun taivaalta alkoi tippua tiskirätin kokoisia lumihiutaleita ihan urakalla. Jäätiin katselemaan sadetta ja kun se päättyi lähdettiin kauppaan. Sen verran lämmintä oli että lumi suli kyllä heti maahan osuessaan. Sunnuntain kunniaksi päätettiin tehdä pizzaa. Tehtiin sitä kaksi uunipellillistä niin että kummallekin jäi vielä maanantaiksi ja tiistaiksi syötävää. Ilta meni kun katsottiin WE loppuun.

MAANANTAINA iltapäivällä puolisokin lähti kaupunkiin ja kierreltiin kirpputoreja ja juotiin munkkikahvit urheasti ulkosalla. Olihan sentään +3 astetta lämmintä. Kotiintulo meni alkuiltaan asti enkä siinä enää kovin kummoisia ehtinyt enkä viitsinyt tehdä.

TIISTAINA oli aamuvuoro ja paikka paikoin sai kulkea varovasiesti kun kadulle pudonneet lehdet olivat petollisen lioukkaita. Kaatumatta pääsin kuitenkin töihin, jossa koko päivän olin maanantaissa (sitä ne arkivapaat teettää). Töistä tullessani kiersin kaupan kautta hankkimassa illan ruuanlaittoa varten aineksia.

KOTIIN päästyä hörppäsin kahvit ja vaihdoin pihatyövaatteet päälle. Kun tällä viikolla ei iltaisin ole aikaa, oli aloitettava pihan syystyöt. Kukkamummo I oli käynyt kiskomassa viimeisetkin kesäkukat pitkästä kukkapenkistä, joten mä pääsin suoraan aloittamaan penkin käännöstyöt. Koko lapion terän pituudelta taas multa ympäri. Onneksi se oli sopivan kosteaa niin kääntäminen sujui helposti, mutta kyllä siinä silti sai aikaa hurahtamaan kun puolen metrin levyistä ja kahdeksan metriä pitkää kukkapenkkiä myllersi.

MULLAN käännön jälkeen istutin 15 Ukkolaukkaa penkin takareunaan. Jospa vaikka nousisivat ensi keväänä. Ja takareunaan siksi että jos nousevat ja kasvavat niin ovat kuitenkin melkoisen korkeita. Pikkuhiljaa on tarkoitus laittaa siihen penkkiin muutakin monivuotista, tänä syksynä ei oikein enää ehdi mutta onpahan sitten talvi aikaa suunnitella mitä laittaa. Kun olin saanut sipulit maahan ja tallottua mullan tiiviiksi sipulien päälle, harasin vielä kokok multapinnan ja laitoin tikut merkiksi missä kohtaa laukat ovat, niin en ensi keväänä kaivele niitä vahingossa ylös. Kalkkia pitää vielä levittää penkkiin, mutta se saa odottaa tovin.

VIIKONLOPPUNA on saatava kaikki loput kukkasipulit maahan, ja niitä on vielä useampi sata jäljellä. Lauantainakin saatan ehtiä laittamaan osan ja jatkaa sitä sitten sunnuntaina. Sitten on vielä rinnepenkki, mutta kun siellä kukkii edelleen niin annan sen ollan kunnes pakkanen on oikeasti puraissut viimeisiäkin kukkijoita. Sitten kaikista kerralla varret poikki ja kalkki sekä rinteeseen että siihen pitkään penkkiin.

AITA on edelleen asentamatta mutta jospa kuun vaihteessa ehtisin sen laittaa niin sitten alkaisi olla pihan hommat tehtynä. Kesäkukkalaatikot pitää vielä jossakin vaiheessa siirtää suojaan ja samoin keinu, mutta painavat kaikki sen verran että yksin en viitsi siihen hommaan ryhtyä.

HUOMENNA iltavuoroon mennessä pitää kiertää kirjaston kautta ja ennen sitä on käytävä moikkaamassa lähikauppiasta. Ennusteen mukana ei pitäisi sataa joten kävellen päässen [aktiivin potentiaali, preesens] lähtemään. ■