bonfire.jpg

TIISTAINA piti laittaa lehti painoon mutta homma tyssäsi osoitteiden puutteeseen. Lupasivat toimittaa keskiviikon aikana. Kyllähän tuo vielä aikatalulussa on vaikka painoon meno siirtyykin. Illemmalla lähdin sitten hakemaan ne puolukat. Ja siellähän se rouva odotteli puolukoiden kanssa. Kotiin tulo yhtä seikkailua mutta pääsin kuitenkin perille illan pimettyä. Kotona sitten vielä marjojen pussitus ja laitto pakkaseen niin siinä alkoi olla hommat tiistain osalta.

KESKIVIIKKONA osoitteet tulivat sen verran myöhään iltapäivällä etten enää ehtinyt painossa käydä. Päivällä kävin sen uuden projektin kimppuun: olihan siinä melkoisen monta tiedostoa siirrettäväksi. Jokainen juttu oli omana tiedostonaan, joka on sekä hyvä että huono asia. Tein julkaisulle pohjan, mutta en vielä aloittanut taittoa. Seuraavaksi pitäisi ottaa kaikki kuvat ja skannata ne. Siinä kulunee tovi ja toinenkin. Illalla oli sitten vielä se koulutus. Käytettävissä ollen rajallisen ajan puitteissa tutustuminen uuteen käyttöympäristöön meni sujakasti ja itse käyttöympäristö vaikutti kerta kaikkiaan paljon paremmalta kuin entinen. Ja mikä parasta, Javaa ei enää tarvittu! Toivottavasti se lanseerataan käyttöön kaavaillussa aikataulussa, niin monta ongelmaa poistuisi. Vielä onneksi otetaan vastaan kehitysideoita ja toiveita, ja muutama toive tuli itsekin esitettyä. Tuo ympäristö elää koko ajan, eli kehittyy pikku hiljaa ja uusia ominaisuuksia lisätään mahdollisuuksien mukaan. Ja kotona oltiin taas vasta illan kunnolla pimettyä eli puoli yhdeksän aikaan.

TÄNÄÄN sain vietyä lehden painoon, ja samalla kerroin että tuon lokakuun alkupuolella seuraavan työn. Ja sen että ensi vuodeksi en järjestä tarjouskilpailukierrosta, vaan sama paino jatkaa ensi vuodenkin. Vaikka toinen paino tekisikin taas halvemman tarjouksen, ei laatu vastaa vaatimuksia. Iltapäivällä toin olutsalkun jääkaappiin tyhjenemään viikonloppua varten.

VIIKONLOPPUNA olisi tarkoitus järjestää kesän lopettajaiset. En ole vielä katsastanut miltä sääennuste viikonlopulle näyttää. Tarkoituksena olisi grillata vielä kerran näin kesän päättymisen kunniaksi. Toivottavasti onnistuu.

HUOMASIN että tietokoneen tuulettimen ilmanottoaukot kannattaa imuroida hiukan useammin. Kuuntelin jo muutaman päivän kuinka tuulettimet pitivät tavanomaista kovempaa pöhinää. Päivällä imuroin kaikki tuuletusaukot ja heti sen jälkeen äänitaso laski todella huomattavasti. Taisi olla hiukan enemmän pölyä ja ilmanottoaukot tukossa. Tuo ei iso asia ole, kun vain muistaisi tehdä sen hiukan useammin.

PÄIVÄT ovat edelleen olleet lämpimiä, joten shortseissa on pyyhälletty. Tämän päivän piti olla käännekohta, mutta kyllä päivällä oli vielä melkein 15 plussan puolella. Nyt iltaa myöten on taivas harmaantunut ja tuuli yltynyt, mahtaakohan enteillåä sadetta? Tavoitteena kun oli selvitä syyskuun loppuun asti shortseissa. Tai eihän mua sade haittaa kunhan mittari jaksaisi pysyä viiden asteen yläpuolella.

seksi.jpg

ILLALLA tulee kotimaista "pornoa" tai ainakin melkoisen rohkeaa seksuaalista kuvastoa tarjoileva leffa. Pitäähän se katsoa. Jännää nähdä nouseeko siitä samanlainen haloo kuin viikolla tulleesta Pekka ja Pätkä neekereinä -elokuvasta. Elokuvaa siunailleet kukkahattutädit eivät yksinkertaisesti osaa asettaa ko. elokuvaa oikeaan kontekstiin vana pakko on päästä paheksumaan. Kannattaisi vetää se palkokasvi pois sieraimesta ja ymmärtää elokuvan peilaavan sen ajan näkemyksiä ja ajatuksia. On niitä muitakin elokuvia joista nämä kukkahatut voisivat riehaantua. Tosin pahimmassa tapauksessa nämä hurskastelijat saattaisivat alkaa muistuttaa hernepeltoa. ■