compu.jpg

TIISTAINA kytkin uuden (puolison vanhan) koneen näyttöön ja ryhdyin siivoamaan kiintolevyltä puolison jäljiltä roikkuvia kansioita ja ohjelmia joita en itse tarvitse enkä käytä. Useampi tunti siinä hurahti kun samaan aikaan piti aina välillä kääntyä sen hetkiselle työkoneelle katsomaan mitä kivaa sähköpostiin oli kilahtanut. Ja jokunen puhelukin tietysti katkaisi puuhastelun. Iltapäivän puolella oli kuitenkin kone siivottu ja olin saanut asennetuksi omat ohjelmat tilalle. Tietty piti heti asennuksen jälkeen tarkastaa että ohjelma toimii ennenkuin siirtyi seuraavan asennukseen. Sen verran puuduttavaa ja tylsää se oli että päätin jättää (sen hetkisen) työkoneen työtiedostojen siirtämisen keskiviikolle.

KESKIVIIKKONA alkoi sitten työkansioiden siirtäminen ulkoiselle levylle. Kun ei ollut kuin 1 T levy käytössä niin useammassa otteessa joutui työt uuteen koneeseen siirtämään. Välillä piti lähteä lenkille ja kauppaan, ettei ihan työltä tuntunut se homma. Kun kaikki tarvittavat kansiot ja tiedostot olivat uudessa koneessa alkoi vanhan koneen siivoaminen, eli kaikki asennetut ohjelmat pois niin että koneeseen ei jäänyt muuta kuin käyttöjärjestelmä ja nettiselain. Nyt sen voin luovuttaa kierrätykseen. Toki olisin voinut ajaa Shreditin mutta mitään niin salaista ei siellä levyllä kuitenkaan ollut. Ja siellä kierrätyksessä levy kuitenkin alustetaan ja käyttis laitetaan uudelleen, joten en jaksanut jäädä odottamaan useampaa tuntia levyn tyhjennystä. Nyt on vanha työkone näyttöineen odottamassa pois kuljetusta.

TORSTAINA olikin taas sellainen puheluvoittoinen päivä, mutta siinä samalla tyhjensin entistä työläppäriä. Siellä oli vielä enemmän tavaraa siirrettäväksi, kun en silloin kun kesällä otin pöytäkoneen käyttöön viitsinyt siirtää sieltä kaikkea kun tiesin että ne joutuisin sitten taas uudelleen siirtämään vielä uuteen koneeseen. Alkuillasta oli kaikki tarpeellinen siirretty. Päätin jättää suosiolla koneen loppusiivouksen perjantaille. Läppäri jää sitten vielä telkkariin kytkettynä toimimaan elokuvakoneena, kun se vanhempi pöytäkone pitäisi kytkeä kaapelilla verkkoon enkä nyt halua vielä vedellä kaapeleita pitkin lattioita. Läppäri toimii leffamasiinana niin kauan että ehdin ostamaan uuden töllön, jossa on Netflix sun muut valmiina ja WLAN. Sitten lähtee kierrätykseen kaksi tai kolme tietokonetta (yksi, edelleen toimiva, alkaa jo niin vanha että sellaisia ei ihan heti vastaan tule, joten voisi kokeilla olisiko joku keräilijä halukas sen ostamaan) ja telkkari. Saattaa olla että puoliso haluaa sen vanhan näytön. Sen kohtalo selviää tuossa keväämmällä.

HUOMENNA pitää hiukan siivoilla nurkkia, jos vaikka puoliso tulee loman loppupuolella tänne. Lauantaiaamuna lähden puolison luo ja palaan tiistai-iltana kun keskiviikkona on se jalkahoito ja illan kokous. Sitä ei vielä olla päätetty lähdenkö torstaina takaisin sinnepäin vai tuleeko puolisoni katsomaan uutta kylppäriäni. Reilu viikko lomaa kuitenkin ennenkuin alkaa olla taas kaikenlaista enemmän. ■