vtus.jpg

TIISTAIAAMU ei eronnut edellisistä. Harmaata ja pikku pakkasta, kolmisen astetta. Illalla töistä lähtiessä oli pikkusen kiristynyt, hieman yli kuusi astetta oltiin pakkasen puolella mutta onneksi mitään ei sadellut.

KESKIVIIKKOAAMUNA sälekaihtimia avatessa näkyi kuinka aurinko oli kurkottanut päälakensa taivaanrannan yläpuolelle. Ja niinhän se paisteli koko päivän, lämpötila sahasi nollan kummallakin puolella. Oli mukava lähteä iltavuoroon kävelemään kun sai välillä silmiä siristellä kun aurinko paistoi niin kirkkaasti. Ja kotiin lähtiessä puolestaan täysikuu möllötti taivaalla. Kotona ei paljon muuta kuin ruoka kitusiin ja nukkumaan kun torstaina odotti aamuvuoro.

TORSTAIAAMU olikin tyystin erilainen: märkää lunta tuli taivaan täydeltä, ja oli jo näköjään tuillut yölläkin kun sen verran paksu kerros oli maassa ja aurauskalusto huristeli kaduilla. Iltapäivälläkin vielä välillä muisteli sadella. Päiväposti tuli taas illan suussa ja toi tullessaan ilmoituksen että kirjapainon lähetys odotti postissa. Sen verran myöhään tuli, että en enää jaksanut ryhtyä pukemaan päälle vaan päätin jättää paketin hakemisen perjantaille. Sen sijaan aloitin Netflixistä uuden sarja seuraamisen. Kolme jaksoa katsoin ennenkuin siirryin Nukkumatin maille.

TÄNÄ aamuna heti aamupalan jälkeen vaatteet päälle ja sitä vedosta hakemaan postista. Tänään kun oli vielä lomapäivä (viimeinen lomapäivä pois pidettäväksi) niin oli aikaa aamupäivällä selata kirjan vedos läpi. Laitoin kirjan toimittajalle viestin että vedos on tullut, ja sieltä tuli iltapäivällä vastaus että hän luottaa minuun ja painoon vaan. Saadaan siis lopultakin se opus valmiiksi :)

VAIKKA en mikään jouluihminen olekaan, niin päätin yllättää puolison tavallista kestävämmällä kukkakimpulla joulun kunniaksi. Leikkelin tapetista reilun 60 neliötä, joita taittelin iltapäivän ja alkuillan. Liima loppui kesken joten en saanut kaikkia terälehtiä liimattua kasaan. Huomenna kun pyörähdän kaupungilla pitää ostaa uutta liimaa niin että saan sen kukkakimpun (tai pallon) valmiiksi. Aherruksesta postaus sitten kun se on valmis.

TÄNÄÄN jatkuu sen sarjan seuraaminen, ja huomenna aamupäivällä kaupoille ja illalla pikkujouluihin. Pitää näissä käydä kun on tavallista komeammissa puitteissa ja kun joulupukkikin tulee. ■