giphy.gif

EILEN en juuri muuta tehnyt kuin käväisin kaupassa ja apteekissa. En sitten tiedä onko se hyvä vai huono asia, mutta asiakkaat ovat alkaneet tervehtiä kaupungilla ja osa jää jopa juttusille. Taitavat saada jo liian hyvää palvelua...

TÄNÄÄN oli vuoden viimeinen työpäivä. Kohtahan tuolla on tullut seistyä kaksi kuukautta kassalla, ja alustavia puheita on ollut että jatkaisin vielä ensi vuonnakin kun nykyinen sopimus päättyy. Se vaatii mun pomoani korkeamman instanssin päättämään asiasta mutta se selvinnee aikanaan. Ensi vuoden puolella on tätä sopimusta jäljellä kuusi päivää, ja sitten mahdollinen jatko. Tuleeko heti nykyisen jatkeeksi vaiko ei, se selvinnee ensi viikolla.  Voihan se olla että täytyy pitää kertyneet muutamat lomapäivät ennen uuden sopimuksen alkua. Mutta eipä se haittaakaan. Siellä on jonossa se ikuisuuseepos jonka toimittajan tapaan tammikuun toisella viikolla, ja yksi lehtikin pitäisi saada taitettua. Siihen saan aineiston aikaisintaan tammikuun puolen välin jälkeen eli se saattaa mennä sitten ilta/viikonlopputyöksi.

KUN puoliso oli iltaan töissä ja menee huomenna jo aamuun, niin todettiin parhaaksi että hän saa huilia tämän illan enkä mene sinne. Tulisi kuitenkin valvottua pitkälle yöhön ja hän joutuisi sitten puolinukuksissa menemään töihin. Heittäydyin ihan hurjaksi ja juhlin uuden vuoden vastaanottoa pesemällä koneellisen pyykkiä! Eipähän tarvitse huomenna sitä tehdä. Ja mulla on eväätkin valmiina keskiviikon työpäivää varten, joten niistäkään ei tarvitse huolehtia. Huomenna voisi käydä kävelemässä ja katsomassa onko sitä lunta tullut siihen malliin kuin luvattiin.

KESKIVIIKKOAAMU onkin mukava. Menen aamulla jalkahoitajalle joka leikkaa kynnet, hioo pois kovettumat ja hieroo jalat. Ei tarvitse muuta kuin istua tuolissa ja nauttia. Hoidon jälkeen jää vielä reilusti aikaa piipahtaa kirjapainossa, kun menen vasta iltavuoroon. Noiden jalkahoitopäivien jälkeen pari päivää jalat tuntuvat aina niin mukavilta. Toki voisin käydä useamminkin mutta niistä pitäisi maksaa ja niissä pitäisi huomioida tuo entisen pottuvarpaan haavan hoito. Tai ei siinä enää muuta ole kuin hopealappu päällä, haavan pohja on noussut tosi mukavasti, ja hyvällä tuurilla hoidot loppuvat kesän kynnyksellä. Sitten voisi miettiä saisiko lähetteen/maksusitoumuksen erikoispohjalliseen. Mutta sitä pitää murehtia sitten kun sen aika on.

TÄMÄ vuosi on mennyt melkoisen nopeasti. Suurimpana saavutuksena pidän sitä rinteen muuttamista kukkapenkereeksi. Menihän siinä useampi kuukausi mutta sitä oli mukava tehdä, kun sen teki omasta halusta ja tahdosta eikä kenenkään käskystä eikä kenenkään ohjeiden mukaan. Mulla kun oli mielessä selvänä mitä sille tehdään ja miltä se tulee näyttämään, eikä paperilla mitään suunnitelmia koska tarkoitukseni olikin tehdä se itse alusta loppuun. Ja hiemanhan ne suunnitelmat siinä matkan varrella muuttuivat mutta koko ajan tiesin mitä olen tekemässä. Nyt on muuten tammikuussa tulossa hajuherneen siemeniä pari pussia, niitä kun ei mun kokoelmassa ollutkaan vaikka alunperin niin muistelin.

SEURAAVAKSI iltakahvia ja jotakin katsottavaa Netflixistä.

NYT on aika toivottaa kaikille Vuodatuksen lukijoille ja kävijöille OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2019! ■