want.jpg

AAMU valkeni yhtä harmaan kuin edellisetkin, ja kovasti ennustetusta auringosta ei ollut tietoakaan. Lämpöä oli sentään kymmenen asteen hujakoilla. Aamupalan jälkeen kun ei ollut muutakaan ihmeempää. lähdin kaupungille. Tärkeimpänä hankintana olivat sipulit illan ruokaa varten. Olisinhan mä ne tuosta lähikaupastakin saanut mutta kun aikaa oli ja keli salli niin miksei. Tarttuihan sieltä kaupasta repun phjalle toki muutakin, mutta ei mitään kummempia kun eilen jo ostin melkolailla valmiiksi viikonlopun eväät.

KAUPAN jälkeen poikkesin torilla ostamassa muutaman litran puolukoita kun "puolukkamummo" ei vielä ole ilmoitellut itsestään. Ostamme pari sangollista puolukkaa häneltä, niin niillä päästään ainakin alkukesään asti. Kyselin samalla karpaloita, mutta vielä ei ainakaan ollut. Kyllähän mä siitä ohi melkein päivittäin kuljen joten voin seurailla josko jossakin vaiheessa alkaa näkyä niitäkin myynnissä.

TORILTA jatkoin sitten vielä ostamaan kukkasipuleita. Nyt en ostanut kuin neljä pussia, helmililjoja, tulppaaneja ja narsisseja. Ne tulevat pihan ylärinteeseen, on siinä aiemminkin niitä kasvanut mutta alkaa se nurmialue sammaloitua, joten vaatii hiukan käsittelyä ja lannoitusta. Ja jos hyvin käy, se pätkä kaivetaan vielä auki tässä viikon parin sisällä mikäli kaapeloinnit vedetään talon kulmalta sisään (ainakin maalimerkinnät kulkevat juuri sen nurmialueen poikki nurkalle asti), niin ei tarvitse itse kovin kummoisia töitä siinä sitten tehdä.

TÄKSI päiväksi oli ja huomiseksikin on sitten perunasose-jauhelihalaatikkoa. Ja varmaan vielä maanantaillekin (tai tiistaille jos kokoustarjoilut ovat sen verran täyttäviä). Ja tietty piti sotkea sekaan tomaattia ja chiliä, että olisi kunnolla makua. Ja päälle sinileinaemmentalista raastetta. Pakko sanoa että hyvää tuli, vaikka itse kehunkin.

HUOMISEN ohjelma on vielä ihan auki. Jos aurinko suvaitsee lopultakin paistaa, lähtenen katsastamaan niitä peittoja ja tyynyjä, mutta jos on yhtä harmaata kuin tänäänkin niin voin pysytellä lähempänä pihapiiriä. Tai no tuossa iltaviiden aikaan alkoi pilviverho rakoilla mutta aurinkoa ei pahemmin siltikään näyttäytynyt. Huomenna pitäisi olla pilvettömämpi päivä mutta senhän näkee sitten. ■