kahviton.jpg

TÄNÄ aamuna kello soi jo hyvissä ajoin, sillä suunnitelmissa oli lähteä sinne labraan heti kun tukka märkänä ei tarvitse pakkasessa (-12) vaeltaa. Kyllä se suihku herätteli, varsinkin kun se päättyy lähes aina kylmän veden alla seisomiseen mutta kahvia teki mieli.

MUTTA menipä se suunnittelu mönkään. Puhelin pirahti ja eräs henkilö tuskaili että pitäisi löytää sähköpostin salasana, että pääsee loma-aikanaan tarkastamaan virkapostin, varsinkin kun sinne on tulossa viestejä jotka vaativat vastaamista. Muistan kuinka silloin aikanaan (myöhemmin keskustelussa kävi ilmi että 10 vuotta sitten) laitoin tilin Thunderbirdiin ja salasana kirjoitettiin jonkun lapun kulmaan ylös. Eihän sitä lappua tietenkään enää mistään löytynyt. Lupasin tehdä kuvallisen ohjeen miten TB:ssä pääsee näkemään salasanat, kun arvelin että puhelimessa sen neuvominen saattaa olla turhan vaikeaa. Ja tietty aloin heti tehdä sitä ettei unohdu päivän aikana. Niinpä sinne labraan lähteminen siirtyikin reilulla tunnilla.

LABRASSA hoitaja valutti neljä putkea verta, tutkitaan sokerit, naksa-arvot, kolestroli ja jotain muutakin vielä, mistä hoitajakaan ei ollut aivan varma. Sieltä päästyä heti ja suoraan vakiokahvilaan, ja iso kuppi tummapaahtoista kahvia ja broilerisämpylä. Kyllä maistui kahvi hyvälle! Ja tuntui siltä että ajatuskin alkoi taas kulkea. Kahvilasta pariin kauppaan täyttämään ruokavarastoja ja sitten kotiin. Alunperin oli tarkoitus käydä Kontissa katsomassa miltä siellä näyttää mutta kun iltapäivälle olikin jo muuta ohjelmaa tiedossa.

KOTONA taas kahvia ja sitten oli aika ryhtyä suunnittelemaan eräälle ihmiselle nettisivuja. Tosin kun tekstejä ei ollut kuin muutama hassu rivi, niin hiukan hassuiltahan ne näyttävät. On kuitenkin pääsivu ja yhteydenottolomake kuten hän toivoi. Tällä kertaa käytin CMS:iä niin että hän pääsee jatkossa itse päivittämään sivuja. Laitoin viestiä Messengerissä että nyt pitäisi tuottaa tekstiä ja paljon enemmän.

ILTAPÄIVÄN loppumetreillä tekaisin lasagenen uuniin, niin että on huomennakin jotain mitä syödä kun tulee iltavuorosta. Ei tarvitse kiertää kaupan kautta ja miettiä mitä söisi. Tosin kovin mukavaa ei ole huomisen iltavuoron jälkeen mennä lauantaiaamuna heti aamuvuoroon. Jää yöunet taas hiukan vähemmälle. Tämä viikko menikin tätä vapaapäivää lukuunottamatta iltavuoroissa, mukavaa kun ei tarvinnut vaihdella vuoroa joka toinen päivä.

HUOMENNA ilmeisesti kuuluu vieläkö mun palveluksia kaivataan vaiko ei. Ensi viikolla taisi olla aamua, iltaa ja taas aamua eli tehokas keino saada rytmi sekaisin. Onneksi viikonloppu on silloin kuitenkin vapaa. 

TIISTAINA käväisin hoitajan luona viimeisellä kontrollikäynnillä tuon toisen haavan takia. Tai eihän se enää haava ole kun on kasvanut umpeen (Amputaatiohaavat vas. I metatarsaalin päässä amputaatiohaava. Haava nyt ummessa. Kontrollikäyntejä ei tarvitse sopia.). Aluksi tuntui ettei se kasva millään umpeen, mutta sitten joko oikean hoitokeinon ja/tai ruokavalion (enemmän C-vitamiinia) johdosta alkoi kasvaa umpeen nopeasti. Nyt ei tarvitse siellä enää käydä, kotioloisssa riittää ettää rasvaa kerran pari päivässä sen tyngän kunnes se viimeinen kuiva karsta siitä irtoaa. ja suihkuunkin pääsee ilman että pitää suojata jalkaa muovipussilla. Silloin kun siinä oli hopea niin piti aina varjella sitä kastumiselta.

LUNTA on tullut - ei yhtään yllättäen - enemmän ja vähemmän ja pakkastakin vaihteeksi taas enemmän kuin kymmenen astetta. Ja sunnuntaina kai sitten tulee lunta siihen malliin ettei sekaan sovi. Pitää lauantaina käydä ruokaostoksilla niin ettei ainakaan niidne vuoksi tarvitse lähteä tuiskuu tarpomaan.

TÄMÄN illan ohjelmassa on vielä lukutuokio, ja sitten unten maille. ■