home.jpg

TORSTAINA aamupalan jälkeen jatkui tavaroiden roudaaminen omaan asuntoon. Ihan kiitettävästi sitä tavaraa oli taas ehtinyt neljän kuukauden aikana siirtyä ja kertyä evakkoasuntoon. Käytännössä meni koko päivä siihen puuhaan, mutta otin sen homman leppoisasti ja turhaa kiirettä pitämättä. Illansuussa oli kuitenkin sänkykin kotona, ja illan viimeiseksi puuhaksi jäi pyykinpesu. Telkkarin tuijotuksen jälkeen pääsin nukkumaan piiiitkästä aikaa omassa asunnossa.

PERJANTAINA aamupäivällä en mitään sen kummempaa ehtinyt tehdä kun piti lähteä sinne puolison siskon asunnolle antamaan sitä lahjoitustavaraa. Reilu puolisen tuntia mei kun pakettiauto oli lastattu täyteen eikä asuntoon jäänyt enää kuin muutama huonekalu. Olisihan sielläkin ollut siivottavaa mutta lähdin kuitenkin kotia kohti. Vaikka ei yhtään huvittanutkaan niin menin sinne evakkoasunnolle ja aloitin siivouksen. Sinänsä jännää, että asunto pitää siivota tip-top-kuntoon vaikka siellä alkaa remontti. Ainakin lattia- ja seinäpinnat uusitaan, keittiöstä en tiedä. Muutama tunti hurahti kun pesin ja pyyhin kaikki hyllyt ja kaapit, imuroin ja luuttusin. Vihon viimeiseksi valaisimet pois katosta ja sitten se asunto oli valmiina luovutettavaksi.

LAUANTAIN päätin pyhittää ihan joutenololle. Sen verran kaikenlaista on saanut puuhastella että yksi rennompi päivä välissä oli kohdallaan. Kävin lenkillä ja kaupassa, ja katselin leffoja.  Ja nautin siitä että ei tarvinnut olla tekemässä jotakin.

SUNNUNTAINA piti taas matkata sinne asunnolle, kun sinne oli tulossa ruokaryhmän ostajat. Menin ihan ajoissa ja ehdin aloittaa olohuoneen siivouksen ennen ostajien tuloa. Isoa (nyt jo kaatopaikalle matkannutta) kulmasohvaa ei oltu vuosiin siirretty, ja voi arvata millainen pölykerros sinne oli ehtinyt kertyä. Piti suihkuttaa pelkkää pesuainetta siihen ja sitten jonkin ajan kuluttua teräväreunaisella lastalla sai enimmän pölystä kaavittua irti. Ehdin pestäkin sen alueen vielä ennenkuin ostajat tulivat. Olivatkin vanhoja tuttuja, kävivät usein asiakkaina mun silloisella työpaikalla. Juteltiin pihallakin vielä melkoinen tovi ennenkuin lähtivät. Koska sunnuntaina ei niin usein sieltä asunnolta pääse matkustamaan takaisin kotiin, jäi mulle siinä vielä aikaa jatkaa olohuoneen siivousta. Nyt siellä riittää kun imuroi vielä uudelleen (irrottelin toisia paksuja pölykerroksia) ja pesee lattian niin siinä se. Kotiin matkatessa toin mukanani muutaman viherkasvin, vielä sinne jäi niitä tuotavaksi. Sunnuntai-iltana kävin katsastamassa evakoasunnon, ja kun kaikki näytti olevan OK jätin avaimet keittiöön.

TÄNÄÄN lähdin päivällä hankintamatkalle. Uusi kylppäri vaati uuden suihkuverhon, ja samantien ostin itselleni uuden kylpytakin. Ja matka jatkui: kävin ostamassa jatkojohtoja (entiset laitoin perjantaina menemään lahjoitustavaroiden mukana, kun olivat sellaisia turhan pitkiä) ja vielä liimapuulevyjä. Tietokonepöydän jatkeeksi pitää tehdä sellainen "koroke" jonka päälle keskusyksikkö sijoittuu. Ja kun taas teen sen itse niin saan juuri sellaisen kuin haluan ja tarpeitani vastaavan.

PUOLISON luokse lähden keskiviikkoaamuna, hän kun on vielä tiistaina iltaan töissä. Ja tänä vuonna joulumme jää lyhyeksi, mun pitää lähteä jo joulupäivänä kotiinpäin, kun puolisoa odottaa Tapaninpäivän varhainen työvuoro. Onneksi kuitenkin heti tammikuun alkumetreillä on viikko talvilomaa, niin että ehditään olla yhdessä pidempään. Tosin yhtenä päivänä mulla on jalkahoitaja ja saman päivän iltana vuoden ensimmäinen kokous, joten siksi päiväksi mun on tultava kotiin. Ja sitten voisikin puoliso tulla katsomaan uutta kylppäriä :)

PYYKKIKONE on rutkuttanut kylpytakin ja muuta pyykkiä puhtaaksi, joten seuraavaksi sinnepäin ja sitten Netflxiä. ■