sala.jpg

 

Iltapäivällä tuli aineisto maanantaihin julkaisuun. Muuten ihan OK, muuta viestissä oli sellainen pikku kohta kuin "odotamme julkaisulupaa - uskomme, että se tulee huomenna". Enhän mä silloin viitsinyt aineistolle muuta tehdä kuin tallentaa sen. Muutoin olisin voinut jo tislata Word-tiedoston ja kaivaa taittopohjan valmiiksi aineistokansioon, mutta päätin että en ala mahdollisesti turhaa työtä tekemään. Kerran nimittäin kävi niin. että taitoin julkaisun valmiiksi ja painoaineisto odotteli koneella, kun tuli tieto että materiaalia ei saa julkaista sen sisältämien yrityssalaisuuksien vuoksi. Tätä asiaa kun eivät olleet heti alussa selvittäneet.

Iltapäivällä käväisin hakemassa risteilyliput ja laitoin FB:iin päivityksen että maanantaista alkaen voivat käydä lippunsa noutamassa. Vielä ei ruuhkaa ilmoittautuneissa ole, mutta tahti kiihtyy yleensä vähän ennen kuin ilmoittautumisaika loppuu.

Kyllä nyt on ollut mukava istua koneen ääressä kun alla on uusi työtuoli. Ei sellainen kova ja joustamaton tuoli ole todellakaan hyvä pitkässä juoksussa, varsinkin jos istuu 6 - 10 tuntia päivässä. Mulla ilmeisesti painoi jotain hermoa, kun jalat kipeytyivät istumisen seurauksena. Tänään jo huomasi, että jalat tuntuivat jo paremmilta kävellessä (pohkeet olivat kipeät pari viikkoa, kävellessä meni aina jonkin aikaa ennenkuin kipu hellitti, ja kun melkeinpä tiesin sen kipeytymisen johtuvan huonosta tuolista, ei syytä lääkäriin menoon ollut).

Aprillipäivänä tulleesta tiedosta, että tulee uudelta taholta kirja taitettavaksi, ei ole vielä kuulunut lisää, mutta eiköhän sieltä pikapuoliin kuulu jotain. Kun tiedän kustantavan tahon, tiedän kuinka perusteellisesti he valmistelevat aineiston. Tänään eräs taho laittoi sähköpostia, että ei löydä toimittamaani aineistoa mistään. Kyseessä oli viime syksynä ilmestynyt julkaisu, johon nyt tehdään päivityksiä, ja haluavat tehdä merkinnät siihen painoa varten tehtyyn PDF-tiedostoon. No mä lykkäsin sen tiedoston pilvipalvelimelle ladattavaksi. Ja vastaus oli:

 kiitos.jpg

Kyllähän tuollaista palautetta lukee ihan mielellään :) ■