rae.jpg

LAUANTAINA istuksin valtaosan päivästä ulkona, kun siellä oli kuitenkin viileämmän oloista kuin sisällä. Kun päivällä ei sadetta saatu, piti illalla mennä kasteluletkun kanssa kukkapenkeille. Ja illalla Salemia.

SUNNUNTAIAAMUNA herättyä alkoi tehdä mieli kaalilaatikkoa, joten piti lähteä kauppaan. Oli jopa muutaman asteen viileämpää kuin lauantaina. Kaalilaatikkotarpeet kassiin ja takaisin kotiin. Iltapäivällä pienin kaalin (enkä keittänyt, en koskaan keitä kaalia laatikkoa varten), ruskistin jauhelihan ja sipulin ja keitin riisin ja lihalientä. Kun sain laatikon uuniin ja tiskattuani menin pihalle istuksimaan kun kun laatikko olisi uunissa parisen tuntia. Siinä istumisen loppumetreillä alkoi taivaalle kasaantua tummia pilviä, joten jätin auki vielä sen tulenko kastelemaan kukat illemmalla. Tavalliseen kasteluaikaani ei satanut mutta annoin kuitenkin kastelun olla. Muutamaa tuntia myöhemmin Salemia katsellessa alkoi ukkostaa ja tulla vettä. Tulikin ihan kunnolla kun kerran alkuun pääsi. Säästyinpähän kastelun vaivalta.

TÄNÄÄN piti suunnata toimistolle, ja juuri kun oli ehtinyt lipan alle niin taivas aukeni: ukkonen jyrisi ja tuli vettä ja rakeita siihen malliin että ei olisi sekaan sopinut. Oli taas selvää että ei tarvitse illalla kastella kukkapenkkejä. Selviteltiin ensi viikolle kokousta ja etsittiin liian hyvään paikkaan kätkettyä erään julkaisun korjauskappaletta. Löytyihän se lopultakin kun aikamme etsittiin.

VIIKONLOPPUNA piti olla ymmärykseni mukaan sen ikuisuuseepoksen tekstien ja kuvien viimeinen katsastustilaisuus ja lopullinen aineisto pitäisi olla valmiina. Mitään ei vielä tänään kuulunut mutta jospa tuossa viikolla vielä joku päivä. Olishan se lopultakin mukava tietää montako sivua siihen on tulossa, niin voisi pyytää tarjouksen painatuksesta. Saataisiin sekin lopultakin pois käsistä.

TÄNÄ iltana kaavailin parin kuunliljan siirtoa kukkapenkissä, mutta hetki sitten veti taivaan taas niin harmaaksi että päätin jättää siirron tekemättä. Se oli viisas päätös. Jos olisin lähtenyt niitä siirtelemään, tekisin sitä hommaa nyt vesisateessa. Niiden siirrolla ei vielä tässä vaiheessa ole kiirettä, syksyyn on matkaa.

ULKOILMAN lämpötila on nyt mukavat +16 astetta, ja kun yölläkin on samoissa lukemissa niin alkaa kämppä pikkuhiljaa viiletä. Viime viikon +33 asteen lukemista on päästy +26 asteeseen mutta viilenemisen varaa vielä on. Jos ne helteet palaa vain pariksi päiväksi niin ei tämä kämpää silloin ehdi niin paljon kuumentua.

TÄNÄÄN pitääkin etsiä Netflixstä uusi sarja tai elokuva katsottavaksi. Eilisiltana sain Salemin loppuun. Ja huomenna taas kirjallisia töitä. ■