logoo2.jpg

OLIN vielä kaikessa rauhassa nauttimassa aamukahvia kun puhelin jo soi. Soittaja kyseli löytyisikö multa esitettä jonka joskus keväällä päivitin. Lupasin että kunhan saan aamukahvit kitusiini niin alan etsiskellä. Koska sitä ei ollut työkoneen levyllä piti kaivella arkistolevyä. Siellä se sentään onneksi oli, vaikka konerikon seurauksena joitakin töitä hävisi. Pieni tekstimuutos piti tehdä siihen ja sitten sain laittaa sen eteenpäin. Sitten vielä toinen mukillinen kahvia kun ensimmäisen nauttiminen niin ilkeästi keskeytettiin.

SEURAAVAKSI lämpimämpää päälle ja kohti kauppaa. Yöllä oli sadellut lunta, juuri ja juuri sen verran että vielä oli maassa paikka paikoin, mutta aurinko paistoi ja sulatteli niistäkin vähistä valtaosan pois. Kiepahdin kirjaston kautta ruokakauppaan. Eräs tuttu tuli vastaan ja päätettiin poiketa kahvilla. Kantakahvila oli remontissa joten piti etsiä toinen paikka. Yhtä hyvä sekin oli vaikka olikin tupaten täynnä.

KOTIIN selvittyä odotteli sähköpostissa viesti että se logo pitää laittaa julkaisuun, ja mielellään etukanteenkin jos se vain on mahdollista. Takakanteenhan sille oli jo paikka varattu. Piti suunnata nettisivulle hakemaan painokelpoinen versio logosta kun ei se PowerPoint-esityksen logo painoon olisi kelvannut. Samalla sain katsastettua logoa koskevan ohjeistuksen, ja imaisin sitten kaksi eri versiota siitä, toisen valkoiselle pohjalle ja toisen värilliselle pohjalle, esimerkiksi kuvan päälle tarkoitetun version, koneelle. Kansikuvaa piti hieman säätää logon suoja-alueen vuoksi, mutta itse asiassa kun sijoitin logon kuvaan niin säätämisen seurauksena kuva toimikin oikein hyvin logon kanssa. Ja kun mulla kerran oli mahdollisuus niin laitoin logon vielä julkaisun kansilehdellekin, niin varmasti on tarpeeksi monessa paikkaa esillä. Tietty kannesta ja itse kirjan sisuksesta piti tehdä uudet PDF:t. Laitoin toisin vain korjatut/muokatut sivut nähtäväksi. Eivät kylläkään vielä tänään kommentoineet vaikka tarkoitus oli. 

SYYSTÄ tai toisesta ei yhtään inspiroinut ryhtyä skannaamaan niitä uusia kuvia, varmaankin sen takia kun niitä on niin paljon. Päätin jättää sen huomiselle ja kuluttaa huomenna vaikka hiukan enemmän aikaa niiden parissa. Tietysti jotain tulee sitäkin hommaa sotkemaan mutta jospa saisin huomisen nimissä ne alta pois. Olisi sitten valmiina seuraavan satsin skannaukseen.

VILKAISIN päivällä kalenteria loppuvuodeksi ja paras huomio oli kai se että vain kaksi iltakokousta enää tänä vuonna. Ellei sitten pakottavista syistä ole vielä yhtä ennen vuodenvaihdetta. Pikkujoulujakin olisi tiedossa, mutta ehkä musta on tullut vanha kun ei jaksa enää jokaisessa käydä riekkumassa. Yksiin olen jo ilmoittautunut, kun ovat kylpylässä niin onhan se erilainen paikka viettää pikkujoulua. Ja olihan kalenterissa merkintä että ensi kuussa pitäisi taas jonkinlainen joulukortti keksiä verkkosivustolle, ja yksi lehtikin on vielä taitettavana ennen joulua. Ei siis tarvitse jouten olla. Eilen valokuvia tuoneen henkilön kanssa puhuttiin josko saataisiin vaikka helmikuulle kirja ulos, riippuu tietysti siitä kuinka kauan oikolukevat sitä. Täytyy koittaa sen kanssa puuhastella niin että saisin sen painoon ennenkuin jään helmikuussa lomalle, niin ei tarvitsisi sitä enää sen jälkeen miettiä. Muuta kuin taittajan kappaleen saamisen ja laskun laittamisen kanssa. ■