vh5.jpg

ENSILUMI satoi eilisiltana. Illalla käväisin lähikaupassa hakemassa aamupalaa, ja pihalle mennessä lumi peitti nurmikon ja kukat. Soratie oli niin lämmin että siinä ei lumi pysynyt. Eilinen päivä ja ilta meni sitä jumalatonta kirjaa taittaessa/korjatessa. Nukkumaan mennessä vilkaisin lämpömittaria ja oltiin jo puolisen astetta pakkasen puolella.

AAMULLA oli vielä lumi maassa kun heräsin, eikä lämpötiloissakaan ollut kehumista. Aavistus pakkasella oltiin.

OLI tarkoitus eilen laittaa sähköpostia koskien asuntoni kylpyhuoneen remonttia, mutta en jaksanut enää sen kirjan jälkeen. Niinpä laitoin sen tänään aamupäivällä ennenkuin lähdin kaupungille asioita hoitamaan. Niitä oli taas useammassa paikassa vierailun verran: piti viedä lasku pernnoista (oli perennojen mukana laatikossa), piit poiketa apteekissa, kipaista kirjastossa ja ruokakaupassa.

LÄHTIESSÄ kiersin kukkapenkkien kautta. Daaliat ja krassit olivat lehdet alaspäin, ilmeisesti yöllä oli ollut pakkasta vähän enemmänkin. Pitänee ensi viikon alussa kaivaa daalian juurakot ylös, ja siivota krassit pois. Rinnepenkki I:ssä kehäkukat olivat kuin pakkasta ei olisi ollutkaan, ja muutama muukin kukka oli edelleen loistossaan. Rinnepankki II:ssa, jossa on vain perennoja, näkyi pientä pakkasen puremaa, mutta ajattelin jättää ne leikkaamatta/siivoamatta. Eiköhän ne talven aikana siellä lumen alla häviä ainakin osittain. Katson sitten keväällä miltä siinä näyttää. Rinne I:een pitää mennä varmaankin ensi ensi viikolla, kylvän kesäkukkien siemenet jo nyt syksyllä, josko lähtevät nopeammin kasvuun keväällä.

EN kovin kauaa ehtinyt kotona olla, kun mulle soitettiin koskien sitä remonttia. Soittaja pahoitteli kovasti, ja kertoi että nyt asiaan on jo ottanut kantaa viestin vastaanottajia korkeampi taho, joka oli todennut että "hän on ollut vuosikymmeniä näissä hommissa ja ensimmäistä kertaa tälläistä tapahtuu". Soittaja sanoi, että hän uskaltaa luvata että kahden kuukauden sisällä pääsen muuttamaan takaisin. Sanoin että kirjoitan tämän punkynällä seinään, ja jos ei pidä paikkaansa niin katsotaan sitten. Mutta oikeasti, saa nähdä vieläkö sitä ennen joulua on päässyt omaan kotiin.

ILLALLA oli taas vaihteeksi kokous, sähköinen sellainen. Sai siis juoda kahvia samalla kun istuksi koneella. Puolisentoista tuntia meni ja seuraava kokous on jo kahden viikon kuluttua ja sitten taas kahden viikon kuluttua. Tuli yksi ylimääräinen kokous. Ja heti marraskuun alussa yksi iltakokous joka täytyy pitää livenä.

TÄNÄÄN en taida jaksaa katsoa mitään, kun on niin paljon tullut tuijoteltua näyttöä, vaan nappaan kirjan painun sen kanssa punkkaan. Ja ihan ajoissa jopa. Siellä voi samalla kuunnella kun sade ropisee ikkunaan. Alkuillasta tui heikosti lunta mutta nyt mennään vesisateella. ■