leijonankita.jpg

TÄMÄN päivän ohjelmassa ei ollut muuta kuin sen historiikin kirjoittamista, joten ehdin hyvin käymään torikahveilla. Olisikin ollut melkoisen kuuma siellä istua ellei olisi tuuleksinut. Heti kun hetkeksi tuuli loppui, kyllä tuntui kuumalta. En muistanut kurkata lämpömittaria mutta vamasti oli reilusti yli 20 astetta. Kotonakin mittari näytti neljän aikaan +25.

KUN siinä torilla kuljeksin niin kukkakauppiaani houkutteli taas luokseen ja sai myytyä mulle 5 leijonankitaa. Kun eivät olleet hinnalla pilattuja niin mä sorruin :)  Ovat kuulemma 60 cm korkeita eli ihan näyttäviä. Ja kun kukkivat pitkälle syksyyn niin mikä ettei. Ja onhan tuossa rinteessä vielä tilaa. Kauppias on enää ilmeisesti viikon tai korkeintaan kaksi myymässä kukkia, riippuen asiakkaista ja siitä onko myytävää. Ainakin sitten pääsen ilman kukkien ostoa. Illalla pistin nuo viisi tainta maahan ja sitten kunnon kastelu, kun huomenna en olekaan kastelemassa. Kastelin penkin päästä päähän niin että jäi vesilätäköitä mullan pinnalle, ja kun lätäköt olivat imeytyneet niin samanlainen kierros uudelleen. Siinä kun rinteeseen kaivoin niille taimille kuoppia, niin kyllä huomasi että ei kovin kosteaa maa ole.

HUOMENNA lähden aamulla puolison luona käymään, on taas tälläinen pikavisiitti, viivyn vain yön yli. Seuraavan kerran juhannuksen aikaan ja siitä viikko niin jäädään lomalle. Otin pakkasesta fileepihvit sulamaan jääkaappiin, voidaan huomenna grillata ja keittää uusia perunoita.

TÄNÄ iltana pitkästä aikaa elokuva. Kun kello on vasta noin vähän niin voin katsoa. Aamulla riittää että herään siinä yhdeksän aikaan. ■