crush.jpg

ON mahtunut menneisiin päiviin.

VIIME sunnuntaina matkasin puolison luo viettämään viikonloppua. Sunnuntaina katseltiin leffoja ja illalla tilattiin pizzat, jotka tällä kertaa tulivatkin, eli ei tarvinnut olla rahoja pyytämässä takaisin.

MAANANTAINA laitettiin vanha kirjahylly osiksi, oli helppoa kun vain kierteli lukitusruuvit auki ja irroitteli osat toisistaan. Sen jälkeen oli vanhan nojatuolin vuoro. Se olikin vankempaa tekoa, yhtään ainoaa ruuvia ei löytynyt vana kaikki liitokset oltiin tehty tapittamalla ja loviliitoksilla. Siinä saikin sitten tovin paukuttaa ennenkuin se oli osina. Molemmat kalusteet olivat sellaisia ettei viitsinyt enää kierrättää eteenpäin. Kun oltimme saaneet kuskattua roskat pois alkoi uusien kalusteiden odottaminen.

ILTAPÄIVÄLLÄ kolmen aikaan tuli kuljetusliikkeen auto pihaan ja kuski kuskasi kalustepaketit asuntoon. Aloitettiin kokoaminen uudesta kirjahyllystä, niin että oli lattialla tilaa koota se. Ei sitä yksin olisi valmiina saanut edes pystyasentoon saatikka paikoilleen, kun ensimmäinen paketti painoi jo 22 kiloa. Useampi osa oli laitettava ennenkuin koko hylly oli kasassa ja voitiin siirtää se paikalleen. Sitten oli nojatuolin vuoro. Siinä onneksi ei tarvinnut muuta kuin kiertää jalat paikoilleen ja sitten kiinnittää selkänoja. Selkänojan kanssa meni aikaa kun se väli josta kiinnitysruuvit piti kiertää paikoilleen oli niin pieni, että kuusiokoloavain ei edes mahtunut kiertymään koko kierrosta. Mutta lopulta oli nojatuolikin kasassa.

KUN illalla oli vielä plussan puolella niin päätettiin aloittaa grillauskausi hyvissä ajoin. Grilliherkkujen seuraksi teimme salaatin, ja siinä se oli: vuoden ensimmäinen grillaus ja melkoisen hyvä sapuska.

TIISTAINA lähdettiin kodinkoneliikkeisiin, kun puoliso halusi lähteä katsomaan astianpesukoneita. Eräästä liikkeestä löytyi sen verran asiantunteva myyjä, että puoliso osti tiskarin, kotiinkuljetuksen ja asennuksen. Ensi viikolla tulee kone kotiin ja asennetaan samalla.

ITSELLÄNI oli tiistai-iltana verkkokoulutus, ja kyllä alkoi väsyttämään kun katseli PowerPoint-dioja ruudulla. Aika tylsistyttävää kun ruudulla ei näkynyt kouluttajaa kuin alussa ja lopussa, muutoin vain tuijoteltiin ruutua ja oltiin kuulolla.

EILEN olikin vuorossa kevään kokousjärjestelyihin liittyviä asioita melkeinpä koko aamupäivän. Sitten kiepahdin kaupungilla ja kävin sähköpostin läpi maanantain ja tiistain osalta. Illalla uppouduin Netflixin seuraan.

TÄNÄÄN oli aamupäivällä toinen koulutustilaisuus, mutta tällä kertaa ihan livemä turvavälit säilyttäen. Olipahan ihan erilaista olla kuuntelemassa ja katselemassa ja keskustelemassa ihan oikeasti, eikä vain ruudun takana. Koulutuksen jälkeen kiersin kirjastoon ja sieltä kauppaan, kävin ostamassa valmiiksi aineksia viikonlopun ruokaa varten, kun puoliso tulee tänne. Pakastepizzakin olisi kuulemma kelvannut, mutta kyllä nyt tarjolla jotain muuta.

SÄHKÖPOSTIIN oli tullut uuden aineiston julkaisu. Taas sillä tavoin että tästä pitäisi tehdä kirja, ilman että edes kysytään onko mulla aikaa tai haluja tehdä siitä mitään. Onneksi on kuitenkin sen verran helppo tapaus että hoidan sen maanantaina ja tiistaina alta pois niin pääsen sen jälkeen jatkamaan taas sitä leikekirjaa.

KELI on vaihteeksi mennyt pakkasen puolelle, mutta eilistä lyhyttä rae/lumikuuroa lukuunottamatta on pysytellyt poutaisena ja aurinkoisena. Lauantaille näkyy luvatun runsasta lumisadetta ja alkuviikolle yksi kymmenen asteen pakkaspäivä, jonka jälkeen pitäisi taas lähetä kohti nollaa. ■