kylma.jpg

EILISAAMUNA olin vasta laittamassa aamupuuroa kun puhelin jo soi. Soittaja oli samainen henkilö, jota jelppailin Office-paketin hankinnassa. Kun mitään ei ollut kuulunut viikkoon, niin luulin että kaikki oli jo valmista. Vielä mitä, ei kuulemma ollut saanut ladattua koko asennuspakettia. Eihän siinä muuta auttanut kuin avata kone ja kirjautua Microsoftin portaaliin. Tietty kun kirjautumisessa tarvitaan älylaitteella tullut vahvistuskoodi, niin sitä piti pyytää tältä henkilöltä. Ei kuulemma onnistunut Authentication-sovelluksen asennus kun puhelimessa ei ollut tarpeeksi tyhjää muistitilaa. En edes uskaltanut kysyä mitä hän on puhelimeensa asentanut tai kuinka vähän siinä on muistia. Onneksi mulla on puhelimessa QR-koodin lukija niin että sain koodin ja pääsin jatkamaan. Kävin laittamassa tälle henkilölle uuden salasanan ja pyysin kirjautumaan hetken kuluttua kun ensin itse olen kirjautunut ulos. Sitten kuulemma näkyi lataus/asennuslinkki (näkyihän se kun varmistin ennenkuin itse kirjauduin ulos). Ennenkuin lopetin puhelun niin sovittiin että ensi torstaina lähdetään ostamaan tietotekniikkaa niin että hän saa paremmat laitteet. Ja sitten kun koittaa uusien laitteiden käyttöönotto, niin toivottavasti hän osaa siirtää Office-lisenssin uudelle koneelle, vai ollaanko taas tunti puhelimessa....

MUUTAMAN päivän olen kaavaillut että kävisin kääntämässä sen pienemmän kukkapenkin, mutta kun päivälämpötila on ollut puolisentoista astetta plussan puolella, niin ei paljon ole houkutellut. Ei tänäänkään ollut kuin nelisen astetta mutta kun ei tuullut, niin kävin iltapäivällä tekemässä sen. Onpahan nyt pienempi kukkapenkki valmiina kukkia varten. Sitten kun niitä uskaltaa istuttaa. Ison penkin käyn lapion kanssa kääntämässä lauantaina tai sunnuntaina iltapäivällä, siihen aikaan pitäisi olla jo reilusti yli kymmenen astetta. Kukkamummo I piipahti pihalla katsomassa mutta totesi että on niin viileää ettei hän kauaa täällä tarkene istua.

PUOLISO on iltavuorossa eli tulee tälläinen tosi rauhallinen vappu. Eipä me muutenkaan oltaisi yhdessä iltaa istuttu, mutta nyt ei edes voida syödä vappunakkeja likimain samaan aikaan. Enkä mä kyllä jaksanut käydä niitä ostamassakaan, enkä edes perunasalaattia. Keitin perunoita ja lämmitin tomaattikastiketta. Siinä mun vappumenuni. Iltaa pitää viettää telkkarin seurassa ja odottaa että puoliso pääsee iltavuorosta ja soittelee. Mutta onhan Netflixissä vieläkin paljon katsottavaa.

EI se paljon lämpimämpää ole huomennakaan, joten ulkona ei tarkene istuskella vaan pitää olla liikkeessä. ■