talavi.jpg

JOPA oli raikasta keskiviikkoaamuna. Lämpömittari näytti -18 astetta ja pureva viima teki vielä osansa. Päivän aikana pakkanen kyllä lauhtui, mutta tuuli jatkoi puhaltamistaan ja ryhtyi satelemaan lunta. Tai satelemaan on väärä sana: lumi lensi vaakasuoraan tuulen mukana ja kävelipä mihin ilmansuuntaan tahansa, aina se tuli päin näköä. Kevätfiilis suorastaan rynni päälle.

KESKIVIIKKONA ratkesi se miksi en ollut kuullut mitään siitä ikuisuuseepoksesta. Tuli nimittäin sähköpostia jossa kiitteli siitä puuttuvien kuvien listasta. Enhän mä sitä ollutkaan laittanut kuin reilusti yli viikko sitten! Liekö ollut reissussa vai sairaslomalla kun vasta nyt ehti/viitsi viestiini vastata. No, tiedänpähän että tällä viikolla ei kannata aineistoa odottaa. Olisi enemmän kuin mielettömän mukavaa saada selville kuinka monta sivua kirjaan tulee niin pääsisin näpyttelemään tarjouspyynnöt. Ja oma lukunsa tietysti tulee olemaan kansi. Kartonkikantta sisäliepeillä mä tähän teokseen olen tarjonnut, mutta se onkin eri juttu kelpaako se?

KESKIVIIKKONA tuli uutta tietoa haastattelua koskien: se onkin aikaisintaan ensi viikolla. Ei auta muuta kuin päivystää puhelinta niin kauan että se on tehty. Välillä töitä tehdessä pistän puhelimen äänettömälle ja popit korville, niin pystyy rauhassa keskittymään. Musiikki estää ulkoiset häiriötekijät kun luovuus on korkeimmillaan.

PÄIVÄLLÄ oli käyty auraamassa pois kinokset kotikadun varrelta. Jos keskiviikkopäivän malliin tulee lisää lunta niin saavat käydä kohta auraamassa uudelleen. On tänä talvena kyllä tullut lunta jo ihan vaikka eskimoille lähettää. Facebookissa yksi kaveri kysyi olenko mä talvi-ihmisiä kun lumikuvia postailen? Aika hankalaa se nyt on vihreämpiä luontokuvia laittaa kun se viherrys on vielä melkoisen kaukana.

TORSTAI-ILTANA päätin rutistaa ja saattaa sarjakuvan valmiiksi tältä osin. Ihan huvikseni kellotin yhden ruudun tekemiseen kuluvan ajan ja äkkiä sai siihen tunnin kulumaan. Kellon lyödessä keskiyötä oli kuitenkin viimeinenkin ruutu valmis, ja saatoin lähettää kaikki viisi sivua eteenpäin. Nyt sarjakuva jää tauolle ainakin ensi viikon ajaksi, jatkan ehkä huhtikuun alkupuolella, jos iltaisin jaksaa väkertää. Nyt on pohdinnan alla miten päästään eteenpäin? Eilen valmistuneeseen pätkään on jo jatko selvillä, mutta sen jälkeen tapahtuvat tapahtumat ennen seuraavaa isompaa episodia ennen ovat vielä auki. Siellä kun on olemassa jo kaksi pitkää episodia, joiden nivomisen toisiinsa olen pähkäillyt, mutta pikku pätkiä välille pitää kehittää. Onneksi koko jutun viimeinen sivu on jo valmiina:)

EIPÄ ollut tämäkään aamu kelin puolesta kaikkein parhain. Pakkanen oli kyllä maltillisissa lukemissa - reilu viisi astetta pakkasen puolella - mutta tuuli lennätti lunta taas päin näköä. Enää ei edes viitsi säätiedotuksia katsoa kun ei taida muuta olla luvassa kuin tuulta ja tuiskua. Jos en väärin muista niin ensi viikolla saattaisi pitkästä aikaa jopa nähdän auringonkin, mutta plussan puolelle pääseminen on vielä epätodennäköistä.

SÄHKÖPOSTI toi tullessaan ensi viikon kokouksen esityslistan. Muutama kohta taas listalla jotka saattavat venyttää kokouksen kestoa. Varsinkin kun asian esittelevä henkilö tahtoo luisua asiasta sivuraiteille ja vielä jos siellä on se eräs joka asiaan mielipiteensä julkituova henkilö paikalla niin... Ensi viikon loppupuolen ohjelma on vielä sen verran auki että en tiedä lähdenkö keskiviikkoillan kokouksesta suoraan pääsiäisen viettoon vaiko vasta torstaina. Aikataulut selviävät ensi viikon alussa. 

PÄIVÄLLÄ piti käydä neuvonpitoa lähiaikoina lähtevästä tiedotteesta. Sellainen pitäisi saada liikkeelle mutta suurin ongelma on siinä, että tapahtuman kustannuksia ei ole tiedossa. Eihän tuon tiedotteen kanssa muutoin olisi ongelmia, mutta kun a) asiaa hoitava henkilö jää melkein kahden viikon lomalle ja b) pitäisi saada ilmoittautumislinkki julkiseksi. Itsekin isoja monen sadan ihmisen tapahtumia järjestämässä olleena tiedän että hintatiedot ovat ne joita ihmiset ensimmäiseksi heti ohjelman jälkeen kaipaavat. Ja nyt niitä varjellaan kuin valtiosalaisuutta. Vaan eipä auta muuta kuin odottaa kunnes tieto saapuu. Katsotaan sitten miten saadaan tieto eteenpäin. 

KOKO päivän se muistikin sataa. Eikä juuri eroa ollut oliko liikkeellä aamulla vai illalla, yhtä harmaata oli aina. Sunnuntaina siirrytään taas kesäaikaan (hiton venkslaamista kellon kanssa!) joten iltojen pitäisi olla aavistuksen valoisampia. Mun puolesta voitas pysyä kesäajassa pysyvästi, mutta eihän siellä Brysselissä mitään järkevää osata päättää.

KOTIIN kävellessä pälkähti päähän että pitänee kuitenkin siihen sarjakuvaan tehdä vielä muutaman ruudun mittainen jakso ennen viimeistä sivua. Ei ollut tarkoitus edes miettiä sitä enää ennen huhtikuuta mutta siinä kävellessä tahtoo yleensä putkahtaa ideoita esiin. Tämä nyt oli sellainen jota ei tarvinnut muistiinkirjata mutta joskus pitää naputella idean pääkohdat kännykkään talteen.

TÄNÄÄN ei kuitenkaan taida olla sarjakuvan kimpussa vaan ajattelin pitkästä aikaa katsastaa elokuvan tai pari. Onhan tuossa useampi ilta mennytkin koneella joten nyt vastavuoroisesti ajattelin katsastaa muiden aikaansaannoksia. Ja pakkastakin vaivaiset neljä astetta ja taivas paksussa pilvessä eli saattaapa olla aamulla ei tarvitse pakkasessa kärvistellä. ■