lehdet.jpg

AAMULLA herätessä aurinko kurkisteli, mutta en jaksanut vielä nousta. Otin vain lääkkeet ja laitoin kellon soimaan uudelleen tunnin kuluttua. Toisella soitella nousin ja valmistelin aamupalan. Ikkunasta katsellessa näytti siltä että tulossa on lämmin päivä, joten piha kutsui kun ei kaupungillekaan ollut asiaa. Sisältä lähtiessäni lämpömittari oli jo kivunnut yli +15 asteen, ja kun mun mittari on varjossa niin oli varmasti lämpimämpää.

AURINKO oli houkutellut muitakin keinuun istumaan ja sinne mä menin sitten jonon jatkoksi ja muiden seuraksi. Eivät kovin uteliaita olleet mun koipeni suhteen, mikä tietty oli ihan mukava asia. Ohimennen sivuttiin asiaa ja siinä se. Keskusteltiin syksyn (jos kaupunkin nyt suostuu vastaamaan anomukseeni), ensi kevään ja kesän pihahommista. Tai keskustelin lähinnä "kukkamummon" kanssa kun muut pikkuhiljaa poistuivat. Jos hyvin käy niin päästään vielä tänä syksynä laittamaan enemmänkin sipukeita multaan. Kiirettä ei niillä nyt ole kun on luvattu lämpimämpää enemmän kuin päiväksi. Kyllä saa lämpötila laskea jonnekin +5 asteeseen ennenkuin sipuleita laitetaan.

VIIVYIN keinussa turisemassa reilun kaksi tuntia ja sitten piti lähteä laittaamaan päiväpuuro. Eilen alkoi kaupungille lähtiessä tehdä mieli kotona tehtyä jauhelihakeittoa, joten kaupasta lähti ainekset mukaan ja iltapäivällä porisi keitto liedellä. Tykkään keittää sitäkin pidempään niin maku tiivistyy. Kun eilen väsäsin keiton niin tänään ei ollut ruuanlaitto-ongelmia, senkun lämmitin kun ruuan aika tuli.

ILTAPÄIVÄLLÄ sain toisen mainoksen valmiiksi ja aloittelin toista. Toisessa menee aikaa kun joutuu etsimään kuvat netistä, ja melkoisen tarkoilla kriteereillä. Huomenna iltapäivällä jatkan mainosta, aamupäivällä pitää käydä tekemässä se haastattelu. Se pitäisi saada puhtaaksikirjoitetuksi ja juttumuotoon vielä ennen torstaita. Jos inspiraatio iskee niin sen kirjoittamisessa ei kauaa mene, mutta jos alkaa takkuilla niin aprempi unohtaa se hetkeksi.

TÄMÄN illan ohjelmaan kuulu vielä ainakin yksi elokuva. Sen jälkeen ehkä kirjan kimppuun ellei jaksa vielä toista katsoa. ■