block.jpg

"Kaikki on yhteydessä toisiinsa. Kuolleet linnut vedessä. Kuolleet kalat vedessä. Isäsi vedessä ... "
Kalastajan perhe joutuu kohtaamaan saarella kauhuja ja synkkiä totuuksia, kun pahantahtoinen voima alkaa tappaa eläimiä ja uhkaa heitäkin.

INDIE-elokuva The Block Island Sound päätyi katselulistalle tällä kertaa. Kun elokuvasta ei ollut mitään ennakkotietoa, oli helppo ryhtyä katsomaan sitä ilman mitään ennakko-odotuksia.

VANHA kalastaja (Tom) "hukkaa aikaa" eikä muista tekemisiään, heräten jostakin minne ei muista menneensä. Hänen poikansa Harry kieltäytyy huomaasta isänsä kummallista käytöstä, kun taas saarelle saapuva tytär Audry kiinnittää huomionsa isänsä erikoiseen käytökseen.

ERÄÄNÄ päivänä isä katoaa veneestään keskellä merta. Hänen poikansa ryhtyy epätoivoisesti etsimään isäänsä, tuloksetta. Isä löytyy myöhemmin kuolleena rantaan ajautuneena. Poika alkaa nähdä hallusinaatioita kuolleesta isästään, ja sähkölaitteet temppuilevat. Tytär huolestuu Harryn käytöksestä, varsinkin kun Harry ei muista tapahtumista mitään.

RANNALTA löytyy kuolleita lintuja ja tonneittain kuolleita kaloja joiden kuolemaa Audry yrittää selvittää.

HARRYN hallusinaatiot pahenevat, ja lopulta Harry sieppaa Audryn tyttären Emilyn ja vie hänet isänsä kalastusveneeseen. Perään lähtenyt Audry ehtii hypätä veneeseen ennenkuin Harry suunta kohti merta ja paikkaa, jossa jokin tuntematon voima vetää tavaroita taivaalle.

TUO voima vetää Harryn ja Audryn taivaalle jättäen Emilyn yksin veneeseen. Myöhemmin paikalliset poliisit löytävät ankkuroidun veneen ja pelokkaan Emilyn. Harry ja Audry ovat poissa. Kunnes elokuvan loppumetreillä Audry putoaa taivaalta mereen.

ELOKUVA on sekoitus scifiä ja kauhua, ja paikoitellen turhankin hidastempoinen, mutta katsomisen arvoinen.

ELOKUVAN lopussa viittaus tuntemattomaan voimaan, juuri ennenkuin Audry putoaa taivaalta mereen: "Tiedän, että se on hämmentävää. Mutta monet kalat laitetaan myöhemmin takaisin veteen. Me opimme niistä. Tutkimme niitä, jotta tunnemme ne paremmin. Jotta voimme auttaa niitä."