amp.jpg

PERJANTAINA oli käynti sairaalassa ihan lääkärin luona. Hoitaja laittoi puudutteen ja hetkeä myöhemmin tuli lääkäri katsomaan. Kyseli miltä tuntuu, ja kerroin että säryt ovat hävinneet ja pääsen kävelemään ihan mukavasti, etten enää joudu ontumaan likimain ollenkaan. Katsasti varpaan tilannetta ja totesi:
...keskustellaan vasemman 1. varpaan paikallispuudutus amputaatio ajatuksesta. Potilas vielä tässä vaiheessa ei ole siihen innostunut eikä painosteta, mutta vähintään tuollainen toimenpide mitä ilmeisemmin lähitulevaisuudessa joudutaan tekemään...

EI kovin innostava ajatus. Varvas lähtee kokonaan tai ainakin osa siitä. Ilmeisesti se että kävely onnistuu eikä kipujakaan enää pahemmin ole, ei sitten ollutkaan hyvä merkki. Eniten siinä mietityttää se, että onko se paikallispuudutus tosiaankin niin vahva että toimenpide menee kivuttomasti. Mahdollisen amputaation jälkeen menee 2 - 3 viikkoa kun joutuu pitämään erikoisvalmisteista kenkää kävellessä, ja mahdollisimman paljon jalkaa vaaka-asennossa. Ja kyynärsauvojen tai kainalokeppien kanssa joutuu liikkumaan varmaan tuo saman ajan. Kipulääkkeitä joutunee myös syömään ainakin alussa enemmän kuin tarpeeksi.

SAIN kuitenkin siirrettyä mahdollista amputaatiota sen verran eteenpäin että ehditään viettää kesälomaa ennen sitä. Olisihan se ollut enemmän kuin ikävää olla jalkavaivaisena ja toisen hoivattavana juuri loma-ajan. 

...kontrolli 31.7.2017. Tällä käynnillä suunnitellaan mahdollinen varvasamputaatio...