giphy.gif

Aamu oli harmaa ja sateinen, sade alkoi jo yöllä. Oli ilmeisesti sen verran ylivireyttä eilisen rupeaman jälkeen ettei uni tahtonut tulla. Piti katsella telkkua ja odottaa että alkaa nukuttamaan. Onneksi tuli sentään Criminal Minds ettei tarvinnut niitä k*setus-tiedä-ja-voita -virityksiä katsoa. Jossakin vaiheessa alkoi sade, ja pistin telkun kiinni ja kuuntelin sateen ropinaa, johon sitten nukahdin. Aamulla ei väsyttänyt kumma kyllä, vaikka yöunet jäivätkin lyhyiksi.

Posti kantoi iloisen yllätyksen: yleensä verottajalta tulevat kirjeet eivät yllätä positiivisesti, mutta tällä kertaa niin tapahtui. Ilmeisesti olin huolehtinut verojen maksusta hyvin, kun palautettava määrä hipoi tuhatta euroa. Eiköhän sille jotain käyttöä löydy :)

Sää oli taas vaihtelevalla tuulella. Välillä satoi ja välillä piti hetken taukoa. Päivän tapaamiseen ja sieltä pois pääsin kuivana kun malttoi olla satamatta. Tai saattoihan se sen tunnin aikana jonka siellä vietin sataa vaikka kuinka.

Illalla piti kuitenkin sapuskan jälkeen ottaa tunnin tirsat. Tarkoitus oli alkaa siistiä paikkoja tänään mutta ei riittänyt inspiraatio. Pitää aamulla viedä matot ulos, saavat olla tuulettumassa päivän. Illemmalla sitten imuria, luuttua ja pölyjen pyyhintää. Sitä tuleeko kirjojen noutaja torstaina ei vielä tiedä, mutta onpahan taas putsattu nurkat. Ja perjantaina (tai torstai-iltana, pitää tarkastaa aikataulut) lähden taas pariksi päiväksi pois niin en ole paikkoja sotkemassa. Varmaksi en vielä tiedä palaanko lauantaina illalla vaiko vasta sunnuntaina. Selvinnee lähipäivinä.

Jos huomenna saisin sen yhden julkaisun ISBN-numeron niin pääsisi siitä oikeasti eroon. Huomisaamuna pitää laittaa lasku tähänastisista, pitää kaivella jostakin tunti-ilmoituslomake. 

Huomiselle ei onneksi mitään kiireitä hommia ole (tosin tietysti aamulla sähköposti paukkuu toiveista: tämä pitäisi saada eiliseksi), joten voidaan edetä rauhallisemmin.

Nyt tuntuu siltä että voisi kömpiä peiton alle ja nukkua sentään hiukan enemmän kuin viime yönä.

 


Päivän punainen:

"Yksi osa suunnitelmaa on kannustinloukkojen purkaminen. Jatkossa työtön ei enää voisi kieltäytyä kokoaikatyöstä sen vuoksi, että työttömyysturva on suurempi kuin palkka ja työn vastaanottamisesta aiheutuvat kulut."

Eipä taas paljon eduskunnassa järkeä ole käytetty. Sun pitäisi vastaanottaa duuni, vaikka sun tulosi tippuisivat vaikka kuinka paljon. Tulojen tippumisesta seuraa tietysti muiden myönnettyjen sosiaalietuuksien kasvaminen, eli todellisuudessa tuosta ei ole mitään hyötyä. Ja työmatkaan pahimmassa tapauksessa pitäisi kuluttaa kolme tuntia päivässä.... 

Muutenkin tuntuu siltä että nyt eduskunnassa on polla seonnut useammalla kuin yhdellä, kun uutisointia sieltä seuraa, ■