roll2.jpg

TÖIHIN lähtiessä oli alle kymmenen pakkasastetta joten oli hyvä kävellä kirjastoon maksamaan velkasaldo (huiketa 60 eurosenttiä!) ja sieltä apteekkiin ja sitten vasta bussiin kohti työpaikkaa. Tosin en mä valittaisi vaikka lämpötila nousisi nollaan asti. Ihan sellaista ei ole ennustettu mutta parhaimmillaan voi laskea tuonne viiteen pakkasteeseen.

PÄIVÄLLÄ oli tullut sähköpostiin hienosäätötoivomuksia rolluppiin. Piti ihan tarkastaa koska mä sen olin laittanut katsottavaksi, tammikuun 6. päivä oli lähtenyt. Eipä näköjään ollut kovin kiire, en muista oliko niin että helmikuun lopussa sen tarvitsevat. Tänään en kuitenkaan ollut korjausten tekotuulella vaan huomenna voisin tekaista ne. Aamupäivällä on aikaa ennen töihinlähtöä, ja jos en silloin niin sitten illalla.

TÄNÄÄN jääkin leffat ja sarjat väliin kun kirjastosta tarttui mukaan C. J. Tudorin Liitu-ukko:
Vangitseva trilleri lapsuudenleikistä, joka menee vaarallisesti pieleen. Liitu-ukon yllätyskäänteet tyrmistyttävät taitavinta ja tottuneintakin lukijaa.
   On vuosi 1986. Eddie ja hänen kaverinsa ovat kaksitoistavuotiaita. Liitu-ukot ovat heidän salainen koodinsa: he jättävät toisilleen viesteinä pieniä liitu-ukkopiirroksia, joiden merkityksen vain he tietävät. Mutta sitten salaperäinen liitumies johdattaa heidät suoraan paikalle missä silvottu ruumis lojuu - eikä mikään enää ole ennallaan.
   30 vuotta myöhemmin ystävykset saavat kirjeen, joka sisältää ainoastaan kuvan liitu-ukosta. Sitten yksi heistä kuolee.
Eddie oivaltaa, että kykenee pelastamaan nahkansa vain selvittämällä, mitä kauan sitten todella tapahtui.

KIRJA pitää saada luetuksi viikossa kun on niinkutsuttu pikalaina, mutta jos mainospuheet pitävät paikkansa niin ei sen lukemiseen montaa iltaa mene. Samalla reissulla lähti mukaan myös Kingin Viimeinen vartio ja varaukseen Kingin Ulkopuolinen. Onpahan luettavaa tiedossa.

TÄNÄÄN tuli mieleen että työsopimus loppuu ensi viikolla, saapa nähdä vieläkö haluavat jatkaa vai joko ovat saaneet tarpeekseen minusta. Onhan tuolla tullut oltua pidempään kuin se alkuperäinen pari kuukautta. Nyt kun on taas alkanut tulla noita omia hommia niin jonkin verran se hankaloittaa niiden tekemistä, mutta annetaan heidän päättää vieläkö pyörin siellä nurkissa vai laittavatko pihalle? 

NYT mennään kuitenkin punkkaan ja otetaan Liitu-ukko luentaan. Sapa nähdä malttaako lopettaa lukemista ajoissa vai mennäänkö enemmän yön puolelle. ■