semi.jpg

Hiukan aiheuttaa vääntöä nuo julkaisuun tulevat kuvat. Joitakin on useampia samaan aiheeseen liittyen joten ne pitää sovitella "nätisti" samalle sivulle, ja toisaalta olisi hyvä saada muitakin kuvia pari aina samalle sivulle, ettei kirjan sivumäärä kasva ihan tuhottomasti. Tämä julkaisu kun tulee omakustanteena, niin pitää pyrkiä pitämään sivumäärä kutakuinkin kohtuullisena. Ja kun painoskin on sen verran pieni, niin pitää miettiä hintaa per kappale.

Huomisaamu alkaakin sitten verkkoseminaarilla, sen jälkeen voipi palata taas kirjan pariin. Josko huomenissa saisin uuden version tekijälle nähtäväksi. Voisi sitten rauhassa katsastella onko tulossa lähellekään sellainen kuin hän oli ajatellut. 

Alakerran remonttimiehet pitävät kyllä huolen ettei yhtään liian pitkään travitse nukkua. Nyt siellä mitä ilmeisemmin hiotaan lattiaa, ainakin meteli on sen mukainen. Eilisaamuna patteri taisi saada kyytiä, ainakin pauke siltä kuullosti. Onhan näissä kämpissä aika vanhat patterit, ja lämpö kytkeytyy päälle muutaman päivän viiveellä kovien pakkasten aikaan. Munkin pitäisi kutsua huoltomies tsekkaamaan kylppärin patteri, ei oikein kunnolla lämpiä ja välillä metelöi kuin heikkopäinen, taitaa putkissa olla enemmänkin ilmaa. Mutta nyt on taas sen verran lauhaa etten ala hätyyttelemään. Ja koko ajanhan tässä mennä (toivottavasti) kohti lämpimimpiä kelejä. Vaikka kuinka sääennusteet ovatkin aurinkoa luvanneet, niin eipä sitä juuri ole näkynyt. Tänäänkin taas niin harmaa päivä ja pikku pakkasta. Ja tiedossa taas sateita, lunta, vettä ja räntää. Saapa nähdä millaisessa kelissä sitä lähipäivinä saa tarpoa...

Tuossa kun uutisia luin/seurasin, tuli mieleen että eikö nykyinen eduskunta osaa muuta kuin sipilöidä ja vatuloida. Mitään järkevää ei saada oikeasti aikaiseksi, päätöksiä joudutaan perumaan ja tuomaan kaikki asiat uudestaan pöytään. Jotain järkevää tänään sentään saivat aikaiseksi: Äänet 106–42 – eduskunta hyväksyi sukupuolineutraalin avioliittolain vaatimat lainmuutokset. En mä tosin nyt lähiaikoina ole menossa naimisiin, en miehen taikka naisen kanssa.

Tässä helmikuun loppupuolella pitäisi sitten tulla ensimmäisen kirjan aineisto siitä viiden julkaisun pumpsista. Yksi saattaa olla painettukin versio, muut ovat pelkästään sähköisiä. Sähköisten kanssa ei tarvitse muistaa vaihtaa värimaailmaa, ja resoluutiokin voi olla pienempi. Ja jos en aivan väärin muista ennakkotiedoista, niin kirjoja tullee 5+1, sillä yksi opus on sekä suomeksi että englanniksi. Mutta eiköhän sieltä kohta kuulu jotakin. ■