spring1.jpg

PERJANTAINA oli oikeasti keväinen päivä. Lämpömittarissa oli reilusti yli +10 astetta ja tuulikin tuntui lämpimältä. Kyllä sen huomasi iltapäivällä töistä lähtiessä että oli aurinko lämmittänyt. Paljasta maata oli enemmän kuin aamulla. Töissä ihmettelin minne mun tyhjä vesipullo oli hävinnyt mutta kuulemma Katkera Kaarina kerää tyhjät pullot ja vie ne itse kauppaan. Hyvä tietää, jatkossa poistan viivakoodin omasta vesipullosta niin josko se saisi olla rauhassa. Illalla jatkoin Glitchin katsomista, ei kyllä juurikaan parantunut matkan varrella.

LAUANTAINAKIN aurinko paistoi heti aamusta alkaen mutta perjantain lukemiin ei enää ylletty. Nyt mä otin ja lähdin isoon kauppakeskukseen ostamaan lenkkareita. Ensimmäisessä myymälässä oli hyllymetreittäin lenkkareita joita olisin voinut ajatella, mutta hintaa ei sitten näkyvissä missään. Kun en jaksanut alkaa metsästämään myyjä vaihdoin liikettä. Sielläkin oli lenkkareita jotka mulle kelpas, hinnat esillä jokaikisessä parissa, ja kaiken lisäksi vielä tarjouksessa. Muutaman mallin sovittelun jälkeen tein valintani, ja siinä vaatepuolella kulkiessa mukaan tarttui vielä uusia paitojakin töihin. Kaikki maksoivat yhteensä varmaan vähemmän kuin edellisen liikkeen pelkät lenkkarit.

LENKKARIKAUPOILTA matka jatkui Konttiin, kun se sattui sopivasti olemaan matkan varrella. Ja olihan mulla tarkoituskin käydä katsomassa pitääkö puheet paikkansa. Ja kyllä ne piti: vaateosasto oli levinnyt edellisen käynnin jälkeen entisestään, huonekalut, astiat ja sähköosasto puolestaan tainneet pienentyä entisestään. Ilmeisesti kuvittelevat että vanhoja rättejä (ylihintaan) myymällä tehdään hyvää tulosta. Kyllä Kontin taso on laskenut siitä mitä se vielä jokunen vuosi takaperin oli. Ei oikein innosta siellä käydä. Tarttui sieltä mukaan kuitenkin kaksi isoa silkkisaniaista (7 euroa yhteensä) kun piti saada jotain ikkunaan roikkumaan kun ei vielä oikeaa kasvia siihen laittaa ole. Nappisaniaiset ovat vielä niin pieniä ettei niistä amppeliiin ole.

JA matka jatkui apteekkiin, tällä kertaa ostin kolmen kuukauden lääkkeet niin ettei tarvitse aina olla muistamassa ostaa niitä. Apteekista matka jatkui ruokakauppaan, ostin ainekset sunnuntaina tehtävään ruokaan. Kun alkoi olla kantamuksia sen verran paljon tulin kotiin bussilla. Ja tulihan tuolla kaupoissa ja siirtymissä käveltyä ihan mukavasti.

ILLALLA katsoin uusimman Mad Maxin telkkarista. Ja olihan se yhtä huono kuin muistinkin. Siitä puuttui kokonaan edellisten elokuvien vetovoima, tämä ei ollut ollenkaan samanlainen. Kolmatta kertaa en jaksa sitä katsoa. Leffan jälkeen katsoin vielä Glitchin kaksi viimeistä jaksoa. Aivan kaikkea ei vieläkään selitetty, ja tarina päättyi siihen malliin että jatkoa saattaa seurata. 

TÄMÄKIN päivä valkeni aurinkoisena, ja oli mittarissa sentään yli +5 astetta. Nyt kun pyörätiet ovat sulat niin lähdin sunnuntaikävelylle, jonka loppupisteeksi (ennen kotia) tuli Lidl. Saskia oli loppu, enkä itse asiassa ollutkaan Lidlissä vähään aikaan käynyt. Ostin sitä taas sellaisen kuuden pullon pakkauksen ja samalla vähän muutakin. Aivan kaikki ei siellä niin edullista olekaan, katsastin evästä töihin mutta lähikaupasta (vaikka onkin pieni) saan ne halvemmalla. Jopa halvemmalla kuin isosta marketista. Kotiin päästyä ostokset kaappiin ja pyykkikone pyörimään. Olisin toki voinut sen eilisiltanakin tehdä mutta päätin jättää sen tälle päivälle. Kun sain pyykit kuivausvaiheeseen, kävin lähikaupassa moikkaamassa komeaa kauppiasta ja ostamassa samalla evästä töihin sekä chili- että paprikajauhetta.

TUOSSA illan esillä laitoin ruuan tulemaan. Tälläkin kertaa niinkin arkista kuin perunasose-jauhelihalaatikko. Tosin jauhelihan sekaan paprikaa, chiliä, paseerattua toomaattia, sinihomejuustoa ja paljon sipulia. Ja ainekset sitten kerroksittain uunivuokaan eikä sekaisin kuten kaupan laatikoissa. Siellä se nyt muhii uunissa vielä tovin ennenkuin pääsen syömään. 

HUOMENNA aloitetaan aamuvuorolla ja sitten vaihdetaankin muutamaksi päiväksi taas iltavuoroon ja ensi viikonloppuna onkin taas kolme päivää vapaata kun lauantaina on työvuoro. Eilisiltana työkaveri laittoi viestiä että oli ollut hirveä lauantai. Eikä varmaan johtunut asiakastulvasta vaan siitä että eräs tumpelo oli myös töissä. Sama tumpelo tulee munkin kanssa lauantaina töihin, joten tiedossa on riemastuttavia hetkiä. Saa taas olla korjaamassa virhelyöntejä enemmän ja vähemmän. Ei tämä henkilö tahdo ymmärtää että jos rahamäärä kassassa täsmää myyntiin, ei jokaista pikkuvirhettä (esim. väärä tuoteryhmä) tarvitse olla korjaamassa. Mutta kun on sellainen jääräpää  niin hänen on pakko korjata se. Ja hidastaa sitä rahastusta siinä kassalla. 

TÄMÄN illan katselulistalle voisi laittaa elokuvan I, Robot mutta en ole aivan varma jaksano katsoa. Puoliso laittaa sen kuitenkin tallennukseen joten voidaan katsoa se myöhemmin yhdessäkin. Sen sijaan Don’t Watch This (”Kammottavat olennot, synkät pakkomielteet ja järkyttävät näyt odottavat tässä hiuksianostattavassa lyhyiden kauhuelokuvien sarjassa. Sinua on varoitettu.”) on illan katselulistalla. Ja saattaahan olla että siinä vierähtää sopiva tovi niin että onkin sen jälkeen aika painua peiton alle.

SÄÄ näyttäisi jatkuvan koko viikon aurinkoisena ja sen verran lämpöisenä, ettei enää tarvitse laitta ahupparia takin alle. Pesin sen jo pois vaatekomeroon, ja toivottavasti sitä ei tarvitse ennenkuin joskus ensi syksynä. Vielä kun pääsisi vaihtamaan takin ohuempaan ja siirtymään sandaaleihin niin alkaisi oikeasti tuntumaan keväältä. 

SEN verran on aurinko viime päivinä lämmittänyt että pidempi kukkapenkki on paljastunut jo puoliksi ja osa rinteestäkin on jo lumettomana. Pihlajan juurella on tulppaaneja, narsisseja ja helmililjoja, koskahan ensimmäiset nostavat päätään siellä?

UUNI piippasi eli ruoka on valmista. Kohta päästään herkuttelemaan. ■