wunter.jpg

VARSIN vaihtelevaa on ollut keli: muutaman plusasteen ja -15 pakkasasteen välillä melkein päivittäin. Sunnuntaiamuna (tai aamupäivällä kello 11 kun nousin punkasta) oli pakkasta -10 astetta ja aurinkokin näkyi. Iltapäivää kohti mennessä pakkanen lauhtui, ja oli mukavan alkutalvinen sää käydä ulkona. Ja tietysti kun kivuttiin kohti plussaa niin jossakin vaiheessa se muisti taas sataa lunta. AIvan kuin sitä ei olisi jo tarpeeksi. Ja illalla lämpämittari oli jo nollassa. Melkoista talvea. Sunnuntaihin kuului myös Parempi myöhään-maraton, nyt on kaikki jaksot katsottu. Kummasti jaksoi katsoa ja naurattaa, vaikka ohjelma olikin telkussa kohta jo 40 vuotta sitten. Sen verran oli innostusta, että laitoin lihapadan uuniin ennenkuin lähdin ulkosalle.

MAANANTAIAAMUNA satoi vettä jonkin aikaa, ja oltiin parin asteen verran plussan puolella. Maanantain puuhasteluihin kuului sen joulukortin saattaminen valmiiksi (tai valmiiksi ja valmiiksi, olisin mä varmaan säätänyt sitä ensi jouluun asti ellen vain jossakin vaiheessa olisi päättänyt että nyt se on valmis). Nyt se on jo palvelimella odottamassa julkistusta. Uuden julkaisun pohjan tein myös, ja kun sille on sovittu tietty sivumäärä, niin sekin helpotti asiaa. Parisenkymmentä sivua tekstiä ehdin naputella julkaisuun, niin että on sitten keskiviikkona jotakin mitä näyttää. Ja illalla oltiinkin jo taas melkein kymmenen pakkasasteen lukemissa.

OMAN joulukortin suunnittelu ei ole vielä edes päässyt alkuun. Jonkinlainen animoitu siitäkin tulee, ja taitaa riittää että julkaisen sen Facebookissa, sieltä valtaosa sen löytää. Viime vuonna mulla oli vielä painettuja kortteja, mutta tänä vuonna ne eivät enää ehdi. Voisi kai ensi vuonna olla vaihtelun vuoksi ajoissa liikkeellä, ja teettää taas painettuja kortteja.

TÄNÄ aamuna olikin taas rapsakampi pakkanen, melkein -15 astetta. Eikä se siitä lauhtunut iltapäiväksikään. Ei tuo silti estänyt ulkona liikkumista. Tunnin kiepahduksen tein, ja kyllä tähän aikaan vuodesta hämärä tulee nopeasti. Lähtiessä ´taivaanranta hehkui oranssina ja kotiin tullessa olikin jo melkeinpä pimeää. Kuljin taas Lidlin kautta kotiin. Olis siellä asiakkaita vaikka itsenäisyyspäivä olikin. Hain taas banaaneja, croissantteja ja jogurttia sekä appelsiinimehua ja muutaman oluen. Jos tuossa illemmalla katsoisi jonkun elokuvan ja joisi ne kaksi olutta pois. Linnan juhlia en todellakaan aio katsoa, mua ei kiinnosta kenenkä suunnittelema mekko jollakulla on päällä. Ja ainakin huomenna ja ehkä vielä torstainakin on taas joka ikisessä tuutissa linnan juhlat sitä ja linnan juhlat tätä. Yliannostukseen asti.

HUOMENNA tulee tämän uusimman kirjan tekijä käymään. Saapa nähdä millaisen kansi-idean hän on saanut. Ja mukana pitäisi olla myös itsensä valikoimia tekstejä. Katsotaan kuinka paljon niitä tulee.

SIIHEN kahteen kirjapariin pitäisi myös tulla lähiaikoina loput materiaalit. Dead-line oli joulukuun alku, joten eiköhän niistä jotain kuulu. Ja kun ne on saatava ilmestymään vielä tänä vuonna, niin ei tässä nyt kauheasti aikaa ole hukattavaksi. Toisaalta varmaan riittää kun julkaistaan verkossa ennen vuodenvaihdetta, niin silloin ei haitanne vaikka painetut tulisivatkin vasta ensi vuoden alussa. Ja se kolmaskin kirja odottelee vielä valokuvia ja alku ja lopputekstejä. Sen aineiston toimittaminen saattaa mennä tammikuulle. Mulla nyt kuitenkin on kaikki tekstit paikoillaan, joten ei tarvitse muuta kuin lisätä kuvat. Ja kun juttujen lopussa on valmiiksi tyhjää tilaa, niin ei siinä oikeastaan tarvitse muuta kuin päättää kulloisenkin kuvan koko. Pari kolme päivää ja se on kasassa oikolukua varrten, luulen ma. ■