ruska.jpg

PERJANTAINA pyhitin illan vaan olemiseen. Sen verran nyppi se PDF-tiedostojen kanssa sählääminen, että päätin illalla vain katsella telkkua ja lukea. Muutama elokuva oli odottamassa katsomistaan joten katsoin ne pois. Ja menin ajoissa nukkumaan.

LAUANTAINA piti lähtiessä vaihtaa shortsit pitkälahkeisimpiin ja napata naulakosta rotsi mukaan, kun tiesin että ilta/yö tulee kulumaan ainakin osittain ulkosalla - kun grilli oli siellä. Evääksi nappasin varmuuden vuoksi jääkaapista salkun, joka siellä oli kylmennyt pari päivää. Iltapäivällä perille saapuessa muu porukka oli jo valtaosin koolla, ja muutama saapui vielä jälkeeni. Istuttiin ulkona kun kerran tarkeni ja tarinoitiin. Illan hämärtyessä grilliin tuli ja ulkotulia palamaan. Siinä grillin antimia odotellessa isäntäpari esitteli chiliä jota olivat koko kesän pihan nurkalla kasvattaneet. Olivat saaneet taimen kokkiystävältään, joka oli varoittanut että "tämä on sitten tulista". Kun useampi palko oli jo kirkkaanpunainen, niin tietysti päätettiin maistaa. Sellainen pari milliä paksu suikale ettei tule yllätystä. Ensin maistui aivan punaiselle paprikalle ja ja hetken päästä alkoikin polttaa. Oli todellakin tulista, vesi valui silmistä ja maitolaseja haettiin. Isäntäpari oli sitä mieltä ettei heillä ainakaan ole käyttöä, mutta lupasivat kyllä kuivata ne, jos joku niitä haluaa. Lupasin ottaa useamman, ajattelin kokeilla säilöä ne öljyyn. Siitä saa ainakin mausteisen öljyn, kuinka paljon maku pehmenee öljyssä on vielä arvoitus. Mutta eiköhän ne johonkin tule käytettyä. Ainakin voisin chili con carnea duunata joskus.

JUOMIA kului ja ruoka maistui. Tulipahan taas syötyä valkosipuliakin ihan urakalla, kun tarjolla oli marinoituja valkosipulin kynsiä lisukkeeksi salaattien ja muiden lisäksi. Istuttiin ulkona, katseltiin kuuta, muisteltiiin syöpään kuollutta ystäväämme, ja välillä käväistiin sisällä lämmittelemässä. Aamuyön tunteina todettiin että onnistuneesti on saatu kesä päätökseensä. Seuraavat grillijuhlat ehkä talvella hankien keskellä, suunniteltiin. Muutamalle juhlijalle oli tulossa kyyti noutamaan, joten mäkin pääsin ihan kotiovelle asti ilman että tarvitsi turvautua taksiin.

TÄNÄÄN nukuin niin pitkään kuin nukutti, eli reilusti puolille päivin. Ei ollut krapulaa kun tuli syötyä sen verran tuhdisti illan/yön aikana ja pysyttäydyin erossa kirkkaista. Iltapäivällä aurinko repi itsensä esiin pilvien takaa ja oli taas mukavan lämmintä. Kiersin kauppaan pienen lenkin kautta, mutta jääkaapin tankkauksen jätin huomiselle. Onpahan päivällä aikaa miettiä mitä sitä ruuaksi laittaa. Viikko näyttää painottuvan tuon yhden julkaisun taittoon, tavoitteena on saada kaikki tekstiosiot huomenna paikoilleen, niin että tiistai on olisi skannerin seurassa vietettävä päivä. Keskiviikkona on illalla kokous, onneksi näyttää ettei muita olisi tulossa tälle viikolle. Tosin joskus niitä tulee päivän varoitusajalla, joten eipä nuolaista vielä. ■