installation.jpg

PERJANTAINA iltapäivällä lähdin puolison luo pääsiäistä viettämään. Mitään sen kummempaa pääsiäissapuskaa meillä ei ollut tarkoitus ostaa tai tehdä. Niinpä vein pari unkarilaistyyppistä pitsaa iltaruuaksi.

PUOLISON luona oli tehtävänä asentaa uusi valaisinpistorasia kattoon. Asunnon huonekorkeus on 3 metriä, eikä siellä ollut mitään minkä päällä olisi uskaltanut seistä, joten jätettiin asennus suosiolla seuraavalle päivälle. Katsottiin illalla elokuvia ja syötiin sitä pitsaa (joka ei tosin ihan korkeimmalle sijalle noussut).

LAUANTAINA lähdettiin ostamaan taloustikkaat, niin että pääsee tarpeeksi korkealle. Ostettiin sitten kerralla isommat niin että ei jatkossa tarvitse miettiä ylttämistä. Kotiin tultua lähdettiin käymään ruokakaupassa, ja vasta sieltä tullessa ryhdyttiin asennushommiin. Tai minä asensin, kun on joskus tullut istuttua koulun penkillä näitäkin asioita opiskelemassa. Sinnehän se meni rasia kattoon ja muutaman valaisimen vaihdon jälkeen oli sopiva valaisin paikallaan. Illalla nautittiin sitä sun tätä (homemade).

SUNNUNTAINA puoliso alkoi haikalla pimennysverhojen perään. Vanhat olivat olemassa mutta sen verran vanhat että lähdimme ostamaan uudet kun olivat tarjouksessa. Sieltä tullessa heitettiin ostokset sisälle ja lähdettiin ruokaostoksille. Tällä kertaa päätimme ostaa uusia perunoita ja tehdä niiden seuraksi jonkin majoneesipohjaisen soosin. Kotiin tultua uudet pimennysverhot paikoilleen, vaikka juuri sillä hetkellä ei niitä tarvittukaan kun taivas oli taas harmaan pilven peitossa. Illalla keitettiin uudet perunat (soosi tehtiin jo aiemmin tekeytymään), ja oli kyllä hyviä uusia perunoita, vaikka suomalaisille uusille perunoille häviävät mennen tullen.

MAANANTAINA iltapäivän lopuilla oli aika suunnata takaisin kotia päin. Alkuillaksi oli luvattu sateita, joten lähdin sen verran ajoissa että en jäisi sateiden alle. Kiepahdus kaupassa ja seuraavaan bussiin ja siitä kotiin katsomaan olivatko seinät vielä pystyssä.

SÄHKÖPOSTISSA ei ollut mitään maailmaan mullistavaa joten illalla saatoin katsoa pari jaksoa uuudesta seuraamastani sarjasta ennen peiton alle painumista. Kurkkasin ennen valojen sammuttamista ulos ja siellä tuli kuin talvella. ■