matkakirja2.jpg

No tottakai maanantaina taiteilija halusi siirtää tuloaan (taas) hiukan myöhemmäksi. Sanoin että onnistuu, mutta seuraava asiakas on tulossa aikaan X joten siihen mennesäs pitää saada kaikki tehtyä. Tuli sitten kun oli tullakseen, ehdin aamulla tekaista jo kolme pohjaa valmiiksi niin päästiin suoraan asiaan. Muutama A4-dokumentti piti ekstrana thedä mutta aikatalussa pysyttiin. Ja lähtöä tehdessään kaivoi lompakkonsa esille, joten työkin tuli maksettua.

Eipä siinä ehtinyt kuin juuri hengähtää niin tuli tämä kirjan haluava asiakas. Hän kertoi kirjan ideasta, ja miksi sitä on tekemässä. Aika mielenkiintoinen tarina on kerrottavaksi, ja mielenkiintoisia liitteitä on kirjaan tulossa. Heinäkuussa pitää olla valmista joten nyt ollaan hyvissä ajoin liikkeellä. Kysäisin onko tämä yhteystietoni antanut henkilö hyväkin tuttu, mutta ei. Olipahan vain soitellut kirjapainoon NN (jota en muuten käytä jos ei pakko ole) ja saanut sieltä yhteystietoni. Keskusteltiin kirjan formaatista ja sidosasusta, ja kerroin että ennenkuin kirja menee painoon niin tarjoukset pyydetään useammasta paikasta ja useammassa formaatissa, sillä kirjoittaja oli kiinnostunut useammastakin sidostavasta. No, tarjouspyynnöt menevät kyllä pitkälle kevääseen.

Tänään skanneri lauloi taas koko päivän. Kirjaan liittyvää aineistoa oli skannattavaksi ihan useammalle päivälle. Ihmekös tuo jos aineistokansio oli 5 cm pakasu ja täynnä kirjaan tulevaa materiaalia (välttämättä ei kaikkea mutta varmuuden vuoksi skannaan kaiken, niin ei tarvitse jälkikäteen pyytää kansiota uudelleen). Ja melkeinpä jokaiseen kuvaan tms. on mukana selitysteksti (käsin kirjoitettu) joka pitää myös tallentaa valmiiksi sähköiseen muotoon. Mutta siinäpä päivät kuluvat. Tänään tuli sähköpostiin kirjan tämänhetkinen teksti, onhan sitä jo reilut 30 A4-sivua. Kun pienennetään sivukokoa ja lisätään kuvia jne, niin kyllähän siitä ihan kelpo teos saadaan.


Päivällä ei ollut kuin tuollaiset 10 pakkasastetta, eli hyvin tarkeni välillä käväistä ulkoilmassakin. Nyt on illan myötä tuuli alkanut voimistumaan, lunta ei onneksi (!) vielä sada. Ja jos se saderintama voisi kiertääkin meidät niin en panisi pahakseni. 

Huomenissa skannausorgioiden jälkeen illaksi kokoukseen. Josko ehtisi kotiin edes seitsemäksi niin mukavaa olisi. ■