night.jpg

TÄNÄÄN kumma kyllä ei satanut vettä iltavuoroon lähtiessä, ja pilvetkin hieman yrittivät rakoilla. Illalla kuulin että jopa aurinko olisi pilkahtanut. Edelliset päivät olivatkin sitten edellisten toisintoa: harmaita ja sateisia. Maanantaiaamu tuntui erityisen pimeältä, aivan kuin pilvet olisivat tulleet lähemmäksi ja yrittäneet pimentää sen vähäsenkin valon. Vaikka en lunta kaipaakaan niin aste pari pakkasta olisi mukavampaa, kuivahtaisi maa. Kotiin tullessakin oli vielä sateentonta.

KOLME iltaa on mennyt kassalla. Tämän viikon iltavuorot on nyt taputeltu, ja huomenna ja perjantaina aamuvuoroon ja sitten onkin viikonloppu vapaa. Tulevana yönä jää unet vähän lyhyemmiksi mutta voihan sitä huomenna ottaa torkut iltapäivällä kun pääsee kotiin. Perjantaina singahdan töistä kotiin ja lepuutan jalkoja vähän aikaa ennenkuin lähden siipan luokse. Siellä menee sunnuntaille asti. Ensi viikko alkaakin kolmella aamuvuorolla joten iltapäivisin jää aikaa tehdäkin jotain.

PARI esitettä on tyon alla mutta nyt haluavat etsiä uuden kuvan kuvitukseksi tai jos mä löydän niin sekin käy. Yritin jo selittää selventävästi painolaatuisen kuvan vaatimukset, mutta vielä kyseltiin voisiko kirjapaino vektoroida bittikarttakuvan? Voi toki, ja minäkin voin mutta tulos onkin sitten ihan jotain muuta kuin odottivat. Huomenna voisin kurkkia kuvakirjastoihin ja katsoa löytyisikö sieltä sopivaa kuvaa. Onneksi sama kuva on käytössä molemmissa esitteissä. Ei tarvitse etsiä useampaa erilaista.

ALUKSI arvelin kestääkö jalka siinä kassalla seisomista mutta hyvin on kestänyt. Ei ole kipeytynyt. Viime viikolla tunsi vielä paremmin että on koko päivän ollut jalkojensa päällä mutta nyt se einää sillä tavalla rasita. Ja tietty kun osaa valita oikeat jalkineet niin sekin jeesaa kummasti. Kaksia kenkiä vaihtelen päivittäin niin toiset ehtivät aina kuivahtaa kun toiset ovat jalassa. 

JA tietty jouluhössötys alkoi. Selkä vääränä kannetaan joulukoristeita kotiin vaikka entisiäkin varmasti velä on. Reilu kuukausi ja sitten se on ohi. Onneksi. Minusta kun ei jouluihmistä saa.

SIIHENHÄN se sateettomuus loppuikin. Taas alkoi sataa. Vaan eipä ollut yllätys. ■