summer.jpg

NIIN se vaan melkein kahden viikon loma hurahti nopeammin kuin olisi uskonut. Lähdin silloin lauantaiaamuna liikkeelle kiertäen kaupan kautta hakien hieman tuliaisia mukaan. Jossakin vaiheessa kaavailimme että ehtisikö tällä loman pätkällä tehdä jonkinlaisen pikku matkan mutta tultiin siihen tulokseen että ei se ehkä kannata kun ei sitten ehdi toipua siitä reissaamisesta, eli ollaan vaan kotikulmilla.

KUN sää suosi niin grilli kuumeni lähes joka päivä. Mukava oli istua ilta-auringossa grillaamassa ja tarkeni syödäkin ulkosalla. Ja kun itikatkaan eivät vielä ole tainneet nousta lentelemään niin ei tarvinnut niitäkään lahdata ruokailun lomassa. Lomaviikon perjantai-iltana piti tulla kotiin kun oli se kuvauskeikka lauantaina. Sen verran ajoissa tulin että ehdin koneellisen pyykkiä pyöräyttää. Lauantaiaamuna sitten jo kello kahdeksan aikaan liikkeelle ja sitä liikkumista riittikin sitten melkein kello 15 asti. Lounastauolla ehdin piipahtaa torin kukkamyyjän luona ja ostin sieltä krasseja parvekkeelle laitettavaksi. Päivän lopuksi sain kyydin kotiin niin tarvinnut kassien kanssa bussiin runnoa itseään. Kyllä illalla huomasi kotona että koko päivä on tullut käveltyä, sen verran kävi äkkiseltään jalkojen päälle.

LOMAN aikana katsastelin sähköpostia muutaman kerran päivässä ja olihan sinne tullut työsähköposteja. Ennen lomalle lähtöä laittamani kirjan vedos oli luettu ja pari pikku korjausta oli listattu. Kun tosiaan kyseessä ei ollut kuin kahdella eri sivuilla oleva kirjoitusasun muokkaus niin tekaisin ne ja laitoin uudne version liikkeelle. Eipähän joutunut taas päivätolkulla odottamaan uutta versiota. Muihin viesteihin vastasin että aikaisintaan tulevana torstaina ehdin paneutua asiaan tarkemmin.

SUNNUNTAINA lähdin takaisin lomaviettoon. Varsinaiset lomapäivät olivat jo puolisolta loppuneet ja oli viikkovapailla mutta hälytysvalmiudessa, eli mitään varmuutta ei ollut ollaanko lomilla torstaille asti vaiko ei. Siskonsa poikkesi päiväkahveilla sunnuntaina ja toi lisää istutettavaa parvekkeelle. Kun sisko oli lähtenyt laitettiin kaikki kukat multaan, nyt parvekkeella alkaa olla ihan riittävissä määrin kasveja. Ja taas grillattiin.

LOPPUJEN lopuksi kävi niin että vasta torstaina tuli puolisolle viesti että kiinnostaisiko tulla torstai-illaksi töihin? Tuli kuitenkin sen verran lyhyellä varoitusajalla että ei lähtenyt. Laittoi vastauksen että tulee perjantaina jo aamulla vaikka alunperin olisikin vasta iltaan pitänyt mennä.

LÄHDIN torstaina iltapäivällä kotia kohti. Oli aika aiheellista kiertää ruokakaupan kautta kun jääkaapissa ei ollut mitään. Tosin tälle aamulle ei kauheasti tarvinnut ostaa mitään kun oli labrakoeaamu. Poikkesin torilla katsastamassa olisiko lauantain kukkamyyjä paikalla ja olihan hän. Varmistin että hän on paikalla huomenna lauantainakin ja varasin sama tien kukkia haettavaksi lauantaiaamuna. Kotipihaan tullessa oli kukkamummo pihassa puuhastelemassa ja huomatessaan minut kutsui juttelemaan. Käytiin läpi mitä kukkapenkille tehtäisiin ja sille rinteelle jonka viime syksynä raivasin niistä männyistä, ja sovittiin treffit pihalle lauantaiaamuna kello 11. Laitetaan mun kukat multaan ja siirretään toisia uuteen paikkaan. Ja samalla ajattelin kaivaa muutaman pikkupensaan juurakon ylös siitä rinteestä kun syksyllä ei enää viitsinyt.

TÄNÄ aamuna oli liikkeellelähdön kanssa taas vaikeuksia. Kun ei saanut aamukahvia juoda kun oli menossa niihin labrakokeisiin. Aamupissaakin piti ottaa talteen mutta labrassa selvisi että mä olin saanut väärän näytepurkin ja väärän ohjeen. Eli maanantaiaamuna pitää viedä uusi pissanäyte. Verta sen sijaan luovuttaa neljän putkilon verran.

SÄHKÖPOSTISSA odotteli jo loman aikaan tullut pyyntö uudesta roll-upista. Hieman epäselvästi oli laitettu tekstit mitä siihen halutaan joten tekaisin vain karkean luonnoksen että onko tekstit oikein ennenkuin edes alan sitä oikeasti tekemään. Samassa viestissä oli myös esitteen taitto pyyntö, mutta onneksi sitä en edes ehtinyt vielä aloittaa kun tänään tuli uusi versio esitteestä. Samoin tuli tieto ensi syksyn tapahtuman esiintyjästä ja perään puhelinsoitto että ensi viikolla voitaisiin alkaa suunnitella mainosta. Olipa sähköpostiin tullut myös ensi viikon kokouksen esityslista. Vilkaisin sitä nopeasti ja näyttää siltä että kohtuunopeasti saadaan kokous läpi.

EHDIN tuossa jo aikatauluttaa huomisaamun niin että olen pihassa klo 11 kun tuli muutos suunnitelmiin. Messengeriin paukahti viesti arvontavoitosta, ja se pitää hakea joko tänään (no en tosiaan enää klo 20 aikaan lähtenyt sinne kävelemään) tai huomenna. Eli huomisaamuna ensimmäiseksi hakemaan se voitto, sitten ruokakauppaan, torille ja takaisin pihaan niin että päästään kukkamummon kanssa laittamaan penkkiä ojennukseen. Varsinaiset pihatalkoot taitavatkin tällä kertaa mennä kunnolla kesäkuun puolelle. Eilen siinä jutellessa tuli puheenjohtajakin seuraan, ja kun kukkamummo mainitsi että mä haen syksyllä kukkasipuleita isomman satsin niin pj totesi että ota reilusti sillä ei mun kaikkia tarvitse itse maksaa.

SEURAAVA loma siintää jo heinäkuun alussa ja silloin lähdetään reissuun. On jo varattu hotellit ja junamatkat, melkoisen ison alennuksen VR antaa kun varaa matkansa todella ajoissa. Tällä kertaa ei tosin olla aamukuuden aikaan junaan änkeytymässä vaan lähdetään suosiolla vasta ennen puoltapäivää, Ei oikein loma-aamuna kello 04 aikaan huvita herätä. Kun eihän sillon edes ehditty välttämättä edes mennä nukkumaan. Ja kun ollaan perillä niin päästään samoin tein kirjautumaan hotelliin eikä tarvitse jättää kasseja minnekään tai raahata niitä mukanaan. Ja onhan mulla sitten taas jo syyskuun alussa matka Tampereelle, niin ettei reissaamisessa montaa viikkoa väliin jää. Tosin syyskuussa menen Onnibussilla, ja ainakin yhdelle matkalaiselle pitää ostaa lippu samaan autoon, ja saattaa olla että kolmaskin on tulossa. Kaksi siellä takuuvarmasti jo on. Vielä ei ole matkat myynnissä mutta pitää kytätä.

ETTÄ paluu arkeen olisi mahdollisimman jouhevaa, pitää tänäkin iltana katsoa joku leffa niin alkaa arkirutiinit löytymään. ■