kannu.jpg

TORSTAI-ILTANA sängyssä lukiessa mietin että voisin perjantaiaamuna siirtyä sandaaleihin kun kerran pyörätiet ja jalkakäytävät ovat ovat jo kuivia ja hiekasta puhdistettuja. Vaan eipä tarvinnutkaan niitä perjantaiaamuna esiin ottaa: taivas oli harmaa ja satoi vettä. Ennen liikkeellelähtöä pähkäilin pitäisikö kulkea sateenvarjon alla vai riittäisikö takin huppu? Päädyin valitsemaan hupun, mutta sujautin paraplyyn kuitenkin reppuun lähtiessä. Mukavan lämmin oli sateesta huolimatta.

PERJANTAIN ohjelmassa oli sen mainoksen väsääminen. Kun tiesin jo aiemmin että sellainen on tulossa niin olin valmistellut sitä ennakkoon grafiikkaa tekemällä, ettei tarvinnut aivan alusta aloittaa. Kun ei ollut tietoa halutaanko se A4 vai B5 kokoon niin tekaisin sen molempiin. Saapahan sitten maanantaina päättää kumman valitsee. Eräitä nettisivujakin päivitin kun tuli taas aineistoa sinne laitettavaksi. Illalla leffa ja kirjan parissa.

VIIME yönä oli taas alitajunta valloillaan. Oli nimittäin sen verran seko uni, että ei hereillä ollessaan sellaista osaisi keksiä. Unessa seikkailin jo vuosia sitten myydyn mökin maisemissa, ja siinä olivat sopivasti sekaisin Angry Birds -pelin tykin ja työn alla oleva kirja. Ja mulla oli lisäksi kahvipannu, joka oli kuin Huutokauppakeisarin kuparipannu mutta valkoinen ja AB-pelin hahmoilla. Unessa tiesin että pannun pohjassa oli kapempi osa sitä varten että  vanhan ajan puuhellasta otettiin otettiin pari hellanrengasta pois ja laitettiin pannu näin syntyneeseen aukkoon tarkoituksena saada vesi kiehumaan nopeammin. Postilaatikossa oli monta paksua kirjettä sisältäen aineistoa kirjaan, ja vanhan mallin mukaisen sunnuntai-Hesarin paksuinen sanomalehti useamman vuosikymmenen takaa. Itse mökki oli täynnä ihan tuntematonta porukkaa, mutta siellä mä käväisin pannun pesemässä ja pihalle tullessa piti väistellä niitä AB-pelin tykkien ammuksia. Ojanpientareilla kasvoi keltaista ja pinaista ruohoa tai sammalta, se ei selvinnyt unessa. Ilmeisesti turhankin intensiivisesti mietitty sitä kirjaa ja pelattu AB:iä. Herätessä harmitti että ei edelleenkään ole laitetta jolla saisi unet talteen katsomishetkellä. Olisihan se ollut mukava katsoa se uudelleen.

AAMULLA piti hieraista pari kertaa silmiä kun vilkaisin lämoömittaria, Hädin tuskin kolme astetta plussan puolella. Ja yhtä harmaata. Ei kuitenkaan onneksi satanut kun piti lähteä kahvikauppaan. Olihan sitä vielä jäljellä mutta kun sattui olemaan tarjouksessa niin kävin sitten useamman paketin hakemassa. Sitä kun tuntuu menevän. Tänään ei vieraltu kokeellisessa eikä perinteisessä keittiössä vaan tekaisin sipuli-juusto-munakkaan kun jääkaapissa oli alkuviikolta munia, ja poishan nekin piti syödä. Kohta on taas aika laittaa kahvit tippumaan ja siirtyä katsomaan Ant-Man, edellisestä katsontakerrasta on niin paljon aikaa ettei siitä enää mitään muista.

NYT tuntuu siltä että kevät on lähtenyt karkuteille, äsken lämpömittariin vilaistessa ei enää ollut kahtakaan plusastetta. Eikä se päivälläkään saavuttanut kuin vajaan viisi astetta.Ensi viikollekin ainakin alkuviikoksi hädin tuskin +5 astetta ja öisin ennusteen mukaan mennään liki nollaa. Eipähän tarvitse miettiä sandaaleja saatikka shortseja. Tarvinneeko niitä koko kesänä, kun eräs kotikutoinen sääprofeetta ennusti että kunnon kesää saa odottaa. No ainakin kevään tulo siirtyy. Jospa sitten syksy jatkuisi pitkälle vaikka joulukuuhun asti.

HUOMENNA pitää hieman pähkäillä laitanko jotakin useamman päivän ruokaa, vaiko vain huomiseksi. Voipi nimittäin olla että tulee taas muutaman päivän poissaolo maanantain jälkeen. Selviää huomenna. ■