wash.jpg

PERJANTAINA oli plussan puolella ja välillä jopa muisti sataa, vettä edelleen. Ei tosin haitannut yhtään. Olisikin sulattanut kaiken lumen pois. Lehteen oli jäljellä kolme juttua ja sekalaista sillisalaattia, lyhin teksti oli kaksi riviä. Eipä siitä kovin näyttävää pätkää saada, joten se sai mennä sellaisenaan "sitä sun tätä"-sivulle. Kaikki meni lehteen ihan hyvissä ajoin, sain iltapäivän puolella sähköisen vedoksen liikkeelle. Tosin tuli viestiä että vedoksen tarkastaja on paikalla vasta maanantaina. Pääsylippukin ehti painoon perjantaina. Kirjapainosta tuli viestiä että kuun lopussa tulee liput ja kortit. Ja lehtihän meneekin painosta suoraan Postin hoidettavaksi. Päivän päätteeksi kiepahdin ensin kaupassa hakemassa ainekset lauantain ruokaa varten ja sieltä vielä kirjastoon. Dan Brownin Alku oli saapunut luettavaksi. Illalla en viitsinyt alkaa leffaa etsimään vaan menin hakemani kirjan kanssa punkkaan. Kyllä heti tempaisi kirja mukaansa.

TÄNÄÄN oli vuorossa taas kämpän siivouspäivä. Ulkona oli melkoisen kostea ilma, vettä tihuutti ja mietin kuinkahan paljon matot ehtivät imeä kosteutta tuuletusparvekkeella. Tietty ne ensin sai taas piiskaa. Vaihtelun vuoksi laajemman skaalan siivousta, eli ensimmäiseksi menivät kukat suihkuun ja jäivät kylppäriin valumaan siksi aikaa kun imuri lauloi ja luuttu lensi. Ja tietty kaikki tasot ja pinnat piti pyyhkiä. Kun en ole kuin ensi viikon tässä ja sitten viikon lomalla, niin on mukava tulla siistiin kotiin. Iltapäivällä siivousvimman välissä muutama porkkana ja sipuli pieniksi ja kattilaan herneiden sekaan. Laitoin nimittäin illalla herneet likoamaan ja sopan kiehumaan siivouksen ajaksi. Ensin ajattelin jotain uunissa valmistuvaa pataruokaa mutta kun ei tullut oikein kunnon ideaa niin hernekeittoa sitten. Eipähän tarvitse muutamaan päivään ruokaa miettiä, ja ainahan siitä voi osan pakastaa. Nyt ei pakkasessa olekaan juuri muuta kuin marjoja, joten sinnekin voisi jotain ostaa ettei aina tarvitse olla miettimässä mitä sitä laittaisi.

ALKUILLASTA vesisade vaihtui rännäksi ja hetki sitten alkoikin sataa lunta. Taitaa talvikelit olla palaamassa. Eihän sekään haittaa kunhan pakkaset pysyy maltillisissa lukemissa, eli alle viiden asteen. 

ILLALLA pyykkikone pyöritti kaksi koneellista pyykkiä. Yhdelläkin olisin selvinnyt mutta pistin liinavaatteet ja pyyhkeet pyykkiin niin tuli kaksi. Vielä kun muistaisi hakea liinavaatteet tuolta kuivaushuoneesta niin alkaisi olla kaikki tehtynä. Tänään voisin jonkun leffan vilaista, kun huomenna ei ole kiirettä minnekään niin saa nukkua vaikka vaalivalvojaisiin asti.

HUOMENNA on käytävä jossakin vaiheessa sen verran kaupassa että maanantaiaamuksi on jotakin. Tietty jos keli on sellainen että voi jonkun lenkin kiertää niin sekin käy. Illalla telsu auki taustalle niin että voin kuunnella kuinka kävi. Tuijottamaan asti en ryhdy. Jokohan pelkät ennakkoäänet riittävät voittoon, vai tarvitaanko sunnuntainkin ääniä. Mun veikkaukseni on että toista kierrosta ei tarvita, ja jos sellainen sattuukin tulemaan niin Sauli ja Pekka sillä ovat. Mutta huominen kertoo.

ENSI viikolla näyttäisikin olevan joka päivälle jotakin ylimääräistä. Maanantain kirjapainokäynti on jo ollut kalenterissa jokusen viikon, mutta keskiviikkona on taas iltakokous ja torstaina se taloyhtiön tilaisuus. Tiistaina on päiväsellä käytävä hoitamassa yksi asia. Perjantaillehan on luvassa työnseisaus, jos bussit jäävät varikolle niin pitää siirtää lomalle lähtöä lauantaiaamuun. Ei se nyt niin päivän päälle ole. Ja kertyyhän siinä kuitenkin lähes yhdeksän päivää joten eiköhän siinä ehdi töistä irrottautua. Ensi viikon varmaan tylsin homma on se skannausruljanssi. Ainakin osa kuvista on valokopioita, joten niistä ei välttämättä ihan parhaita tule. Nyt tämän opuksen aikataulu muuttui niin että jos toukokuussa olisi valmista. Saattaa olla että silloinkin pidän lomaviikon, joten oli hyvä saada se painoon vedostettavaksi ja oikoluettavaksi loman aikana. Ja ensi viikolla olisi hyvä saada tieto sen jo joulun aikaan valmistuneen kirjan  painopaikasta, niin että saisi laittaa laskun liikkeelle ja sulkea sen keissin. Inhottaa kun jäävät tuolla tavalla roikkumaan, mutta enhän mä voi sille mitään. Ensi viikolla pitänee myös kaivaa esille aineisto, jonka pohjalta pitää se kirjoitusrupeama aloittaa. Onneksi siinä hommassa on mukana ihminen, joka yhtä kauan pyörinyt kuvioissa niin että voidaan yhdessä katsoa millä tapaa asiaa lähestyä. ■