spring.jpg

LAUANTAIAAMU oli harmaa ja sumuinen kun heräsin. Kun ei kuitenkaan satanut niin päätin että menen kävellen töihin. Mutta haaveeksi se jäi: kun menin pihalle lähteäkseni liikkeelle alkoi vettä tulla ihan urakalla. Ei sinne olisi sekaan sopinut, eli piit palata takaisin sisälle ja jäädä odottamaan bussin tuloa. Pääsinpä lähtemään töihin sitten puoli tuntia myöhemmin. Lauantaina bussi kuljettaa vain puoleen väliin työmatkaa, mutta kun siitä lähdin jatkamaan satoi enää tihuuttamalla, joten ei edes sateenvarjoa tarvittu.

TYÖPÄIVÄ oli taas lauantaiseen tapaan melkoisen kiireinen. Aamun ensimmäinen tunti oli rauhallinen, mutta sitten sai juosta jokaiseen mahdolliseen suuntaan. Ja vielä kun iltapäivällä oli sulkemisaikaan taas niitä asiakkaita jotka eivät "olleet kuulleet" ilmoitusta myymälän sulkeutumisesta, niin piti antaa heille valomerkki (sammutella valoja myymälästä)  että tajusivat alkaa siirtyä kassalle. Viimeinen asiakas rahastettiin vartti sulkemisajan jälkeen, ja varttin verran meni ylitöiksikin että sain kaikki loppuhommat tehtyä, vaikka osan niistä sainkin jo aiemmin hoidettua.

KOTIIN lähtiessä ei edes satanut joten mukava oli tallustaa kohti markettia. Päätin käydä ostamassa tarvikkeet ensi viikon ruokaa varten, niin ettei sunnuntaina tarvitsisi lähteä marketille asti. Sen verran painavaksi tuli reppu ja kassi että piti tulla sieltä bussilla kotiin. Ja hyvä niin, juuri ennen kuin bussi kaartoi mun pysäkille alkoi taas sataa.

LAUANTAI-ILLAN huumaksi olin kaavaillut pyykinpesua, mutta jostain syystä väsytti siihen malliin että jaksanut moiseen urakkaan ryhtyä. Katselin telkkaria, kuuntelin sateen ropinaa ja muutaman kerran jopa kuulin ukkosen jyrähtävän. Siihen jäi ukkostaminen täällä mutta olihan se toisaalla ihan kunnolla kuulemma räiskinyt.

SUNNUNTAIAAMUNA satoi edelleen kun heräsin. Näytti siltä ettei kovin pitkälle tarvitsi lähteä kuljeskelemaan vaan lähikaupasta hakisin jos jotain tarvitsisin. Mulla oli yhden kaavion muokkaaminen ja piirtäminen selkeämmäksi (ja valmista piti olla tiistaina) joten aloitin sen muokkaamisen. Ja siitä tarvittaisiin sekä PowerPoint- että Word-versio. Päätin tehdä sen suoraan PP:iin ja tulostaa siitä Wordia varten kuvan. Aluksi kyllä kaavailin että toteutan sen ihan kuvana myös PP:a varten mutta ajattelin että on helpompi muokata kun on valmiina PP:ssa.

SIINÄ väkertäessä huomasin kuinka sade oli tauonnut ja aurinko oli alkanut paistamaan. Ei mennyt montaakaan hetkeä kun oli takki niskassa, reppu selässä ja meikäläinen pihamaalla, ja suunta kohti Lidliä. Ostoslistalla oli Saskiaa, kaurahiutaleita ja muutakin mitä tykkään Lidlistä ostaa. Ilmassa oli sateen jälkeinen raikas tuoksu, ja oli melkeinpä ilo kävellä sinne. Sinne kun ei ole kuin vartin kävelymatka niin kyllähän mä sinne, varsinkin kun olin monta päivää sinne menoa tehnyt.

PALATTUANI vaihdoin puutarhatyövaatteet päälle, ja kellarista kaksi pahvilaatikollista pääsiäisnarsisseja pihamaalle. Joka vuosi olen meidän pääsiäisnarsissit laittanut nurmikkoon ja kyllä ne sieltä nousee vaikkakin pieninä. Nämä kaksi laatikkoa olivat lahjoitus, joka muutoin olisi mennyt roskiin. Puolisen tuntia meni kun niille kuopan kaivoin ja istutin kaikki yhdeksi ryhmäksi. Jos ne edellisten tapaan nousevat sellaisina pieninä niin näyttävät edes joltakin kun ovat isompana ryhmänä eivätkä pitkin poikin nurmikkoa niinkuin ensin ajattelin.

ISTUTUSPUUHIEN ja vaatteiden vaihdon jälkeen ensimmäinen koneellinen pyykkiä pyörimään ja keittiöön puuhastelemaan. Alkuviikolle päätin tekaista makaronilaatikon, johon tuttuun tapaan tulee perusaineksien lisäksi tomaattia, chiliä ja aurajuustoa, ja kun jääkaapissa lojui muutama porkkana nakkikeiton keittämisen jäljiltä niin raastoin nekin sinne laatikkoon. Ruokaa valmistellessa oli ensimmäinen koneellinen peseytynyt joten sain laittaa toisen pyörimään. Kun sain ruuanvalmistusastiat tiskattua ja laatikon uuniin pääsin palaamaan sen kaavion pariin.

KUMMASTI kun hetken oli poissa sen työn äärestä tuli selkeä visio siitä miltä sen kaavion tulisi näyttää ollakseen samaan aikaan informatiivinen että selkeä ja luettavissa. Ei sinä sitten enää kauaa mennyt kun sain kaikki kaavion elementit muokattua ja poistettua osan turhista (alkuperäisen tekijän mielestä ehkä tarpeellisia tai ainakin nättejä siinä) lähetin sekä PP:n että kuvaksi muutamani kaavion eteenpäin. Makaronilaatikko oli sillä aikaa valmistunut, ja kun sain pyykitkin pois koneesta, oli aika maistaa sitä. Oli muuten mehevää, porkkanaraaste siinä laatikossa teki siitä irrallisempaa kuin tavallisesti. 

EILISILTANA ei voinutkaan valvoa vaikka kuinka myöhään kun tänä aamuna piti olla jo kello 8 tapaaminen diabeetekseeni liittyen, eli aikaisempi herätys. Katsoin kuitenkin yhden jakson uutta sarjaa Netflixistä mutta en oikein vakuuttunut. Ehkä pitää etsiä jotakin muuta. Yksi elokuva on katselulistalla siellä.

AAMULLA sitten hereillä ennenkuin kukkokaan oli ehtinyt kiekua, aamupalaa ja suihku. Puoli kahdeksan aikaan soi puhelin: "täällä on hoitaja NN. Sinulla oli tänään aika kello 8. Valitettavasti se joudutaan perumaamaan." Vartti myöhemmin olisin lähtenyt vaeltamaan. Mitäs siinä, kiitin ilmoituksesta. Huonompi homma oli vain se että ei enää ollenkaan väsyttänyt, joten lueskelin aamun uutisia. Päätin sitten kuitenkin koittaa mennä nukkumaan pariksi tunniksi kun kerran mahdollisuus oli. Mutta kun ei nukuttanut. Ei sitten millään. Piti vain nousta puuhastelemaan kaikkea pientä.

TÄNÄÄN on iltavuoro joten ainakin ajoissa olen herännyt siihen. Ulkona on puolipilvistä ja ihan lämmintä joten nyt mulla on hyvää aikaa lähteä kiireettä kävelemään töihin.Ja kun pahempia sadekuurojakaan ei ole luvattu niin jätän uhkarohkeasti sateenvarjon kotiin. Kastun sitten kotimatkalla jos kastun. Tosin en kyllä ihan vielä viitsi lähteä etten ole reilua tuntia ennen työmaalla. Johan laittas mut pihalle odottamaan työajan alkua. ■